USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Східне узбережжя Індії накрив циклон «Фані»

3 Травня 2019 19:03
Руйнівний циклон «Фані» вдарив по частині східного узбережжя Індії. У п’ятницю, 3 травня, поблизу міста Пурі в штаті Одіша зафіксовано пориви вітру зі швидкістю 205 кілометрів на годину. За даними місцевої влади, у регіоні від негоди загинула як мінімум одна особа.

Про це інформує DW.

Про перші жертви стихії повідомили й у сусідньому Бангладеш, де на рисовому полі від удару блискавки загинуло четверо осіб. У самому Бангладеш очікують, що епіцентр руйнівного циклону досягне цієї країни вже в ніч на суботу. Але спершу він має пронестися індійським штатом Західна Бенгалія.

Згідно з першими повідомленнями, потужні пориви вітру спільно з рясними зливами призвели до значних руйнувань у штаті Одіша. Сильний вітер викорчував дерева, потрощив лінії електропередач, зніс багато будинків, а масивні опади спричинили повені.

Буревій посунув суходолом у північно-східному напрямку. Згодом швидкість вітру зменшилася до 165 кілометрів на годину.


Влада вжила необхідних заходів

Днями в обох країнах з наближенням стихії провели масову евакуацію населення. Лише в штаті Одіша, за даними уряду, евакуювали понад мільйон мешканців районів, де очікували найбільш руйнівну дію буревію. Евакуйованих громадян розмістили в більш ніж 4000 тимчасових притулках та центрах перебування.

Ще кілька сотень тисяч людей евакуйовано в сусідньому штаті Західна Бенгалія.

Водночас за даними Служби цивільного захисту населення Бангладеш, до вечора очікується завершити евакуацію близько 2,5 мільйона людей з найбільш небезпечних районів.

Циклон «Фані» вважається найпотужнішим з тих, що навідували цей регіон за останні десятиліття. Востаннє схожий за потужністю циклон вирував у Бенгальській затоці 1999 року. Тоді пориви вітру зі швидкість 260 кілометрів на годину разом з масивними опадами призвели до загибелі 10 тисяч громадян.

Утім, найбільш смертоносним виявився шторм 1970 року. Того року від наслідків буревію лише в Бангладеш загинуло 300 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus