USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ринки Луцька - пожежонебезпечні, - МНС

23 Березня 2012 10:47
Тактико-спеціальні навчання провели МНСники на ринках Луцька. Картина невтішна ‒ підприємці працюють без вогнегасників, не налаштовані системи оповіщення про небезпеку, доїхати пожежною технікою на ринок у випадку НП ‒ дуже важко.
Про це повідомляють у Центрі пропаганди УМНС Волині.
22 березня на території ринків «Завокзальний», «Новий», «Пасаж», «Формула» та «Шанс», що знаходяться у Луцьку на вулиці Карпенка-Карого, пожежно-рятувальні підрозділи провели тактико-спеціальні навчання.


Начальник територіального управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук і начальник управління Держтехногенбезпеки в області Микола Кревський особисто перевірили дії керівництва та добровільних пожежних дружин ринків щодо гасіння умовної пожежі, організації швидкої евакуації працівників і відвідувачів, а також наявності в торгових контейнерах вогнегасників.



Особлива увага приділялась визначенню на практиці можливості проїзду пожежних автомобілів до вододжерел, облаштуванню протипожежних розривів в торгових рядах для безперешкодного гасіння пожежі, особливо в центральній частині великого Завокзального ринку.
Рятувальники частини спеціальної техніки практично перевірили справність та водовіддачу всіх пожежних гідрантів.


У підсумку навчань заступник голови комісії ТЕБ та НС області Володимир Грушовінчук зазначив, що керівництвом ринків зроблено чимало роботи для приведення цих об’єктів із масовим перебуванням людей до відповідності з протипожежними нормами, але залишається чимало невирішених питань. Зокрема, не облаштовані протипожежні розриви між торговими рядами на Завокзальному ринку, 90% підприємців не забезпечили свої торгові павільйони та магазини вогнегасниками, на ринках «Новий» і «Формула» не працюють системи оповіщення людей про пожежу, дії адміністрації ринків на випадок пожежі потребують тренувань.
А головне – в реальних умовах проїзд пожежної техніки на територію ринків буде суттєво утруднений припаркованими біля в’їздів і вододжерел приватними автомобілями. Гасіння буде ускладнене відсутністю належних протипожежних відстаней до будівель та між торговими рядами і встановленими всупереч схемі торговими контейнерами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus