USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.32 10.45

Причину смороду в Луцьку досі не встановили

6 Жовтня 2016 09:32
Луцьк продовжує жити в умовах смороду, що забиває дух мешканцям і гостям міста.

Під час круглого столу в Луцьку представники міської влади, екологи, комунальники та журналісти намагалися з’ясувати причини неприємного запаху в Луцьку, - інформує Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Говорили, зокрема, про несанкціоновані зливи в каналізаційну мережу нечистот від м’ясопереробних підприємств і цехів забою худоби.

Як розповідали учасники заходу, відходи привозять із навколишніх сіл і несанкціоновано зливають у мережу.

Зокрема, головний спеціаліст відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк стверджує, що досі ніхто не знає, звідки у місті сморід. З її слів, це радше «сукупність різних причин, порушень - від малих до великих, які зумовили таку ситуацію».

Депутат Луцької міськради від партії УКРОП Ігор Поліщук вважає, що у смороді в місті винні перш за все м’ясопереробні та скотозабійні підприємства.

Також обранець громади виступає за підвищення вартості зливу нечистот і стічних вод у міську каналізацію для підприємців, посилення відповідальності за несанкціонований злив.«50 тисяч гривень на місяць – це не та сума, через яку лучани повинні відчувати такі незручності», - наголосив депутат.

Представники ж підприємств виробників м’ясної продукції стверджують, що дотримуються договорів, які уклали з міською радою, вивозять нечистоти у визначений час і зливають у обумовлених місцях. А окремі з них, попри нарікання на ускладнення роботи підприємств, вже будують власні очисні споруди.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани вже півроку скаржаться на нестерпний сморід. Однією з ймовірних причин неприємного запаху в міськраді називали несанкціонований злив відходів м’ясопереробних підприємств. Згодом муніципали упіймали автомобілі підприємств «Забіяка» та «Дмитрук», під час зливу нечистот у міську каналізацію.

Керівники цих підприємств визнали, що частково порушили договір з КП “Луцькводоканал” на приймання стічних вод у міську каналізацію. Ще один порушник, якого упіймали - ПРАТ «ВОЛИНЬ ХОЛДИНГ», або, іншими словами, «Торчин Продукт». Окрім того, автомобіль, з якого в міську каналізацію зливали нечистоти, виявили майже в центрі Луцька. Є підозри, що зливають нечистоти не лише в господарсько-побутову, а й в зливову каналізацію, що є причиною неприємного запаху в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Іван Показати IP 6 Жовтня 2016 09:48
То засмерділась влада. Треба міняти !
Знаючий Показати IP 6 Жовтня 2016 10:44
Забіяки насмородили
Жовтень Показати IP 6 Жовтня 2016 11:21
От і підтвердилася інформація що ковбасники не мають очисних, а повинні. Тож не дивно чому сморід - зливають жирні нечистоти які забивають каналізаційну мережу та з якими не справляється обладнання водоканалу.
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 11:31
А каналізаційні та зливові мережі не пробували ремонтувати??!! Ніхто десятиліттями їх не рухав!!!!!
Наше місто Показати IP 6 Жовтня 2016 11:52
Нормальна логіка: бізнесмени будуть забивати відходами економлячи на спорудженні очисних, а ремонт та очистка - за гроші населення?
Андрій Показати IP 6 Жовтня 2016 12:29
Сьогодні поки купляв продукти в Заборолі, за пів-години з Забіяки виїхало два КАМАЗи асенізатори і пішли в сторону Луцька. Це в 11 годин дня. Ще питання є?
Фаховєц до Андрій Показати IP 6 Жовтня 2016 13:13
На Тарасова возять і зливають до Пархомєя_ворота навпроти бару Диканька
Місцева до Фаховєц Показати IP 6 Жовтня 2016 13:29
Так і є, за добу 30_40 раз до пархомєя камази забіяки заїжджають,там у нього на території є стік, і вони ту всю нечисть туди лють, вода в колодязях давно не така,як була, А влада ніби не бачить
Клава Показати IP 6 Жовтня 2016 12:47
Якщо Волинські новини припинять боротьбу за чисте повітря - Луцьк потоне в г*вні ....
Дарина Показати IP 6 Жовтня 2016 12:49
Коли екологи в нас брали ковбаску на своє день народження, весілля і т.д. Нічого про очисні не казали. А тепер накинулись??? Ковбаска всім смакує???
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2016 12:52
Скрізь бардак
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2016 12:56
ЩЕ не знайшли чи ВЖЕ (все домовлено) не знайшли? Конкретизуйте.
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2016 13:00
Ці брати саша і сірожа вже геть совісті немають.... Пацани вгомоніться. А Дмитрук теж мен планує він розвиватися?! То це смердітеме ще сильніше???
шеф Показати IP 6 Жовтня 2016 13:18
нюхача із серіалу покликати у Луцьк. А в цілому функція влади щоб комфортно було ЛУЧАНАМ. Так що шукайте влада де смердить.Ми вас найняли не болтовню слухати.
1312 Показати IP 6 Жовтня 2016 13:32
АХАХА!!! Все місто ПОИМЕЛИ кучка якихось ванючих колбасників!!! Вже більше як десять років вони кормлять усіх своїм лайном в прямому і переносному значенні!!! Ми жє ідемо в Європу де екологія основний показник!!! Романюку похєр - він іде і бере все що дають... А де наші активісти??? Ці баригі бухають у ржуть!!! ВАС ТУТ ВСІ СНОШАЮТЬ АЛЕ ПУТІН ХУ...ЛО!!!
Кірик Показати IP 6 Жовтня 2016 14:43
Поки влада не стане відповідальною, будемо г*мно нюхати, а поки вони будуть тих ковбасників прославляти і всілякі номінації їм давати, то так і буде, вони, видно, нюху не мають.
Знаю. Показати IP 7 Жовтня 2016 13:00
В Полонці до очисних возить Зіл. З довгою бочкою зливає все г*мно яке качає з районів львівська гпз полонка .і бойні кожен день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus