USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Рятуючи з крижаної води, потрапили під лід. ОНОВЛЕНО

10 Січня 2012 09:18
Крізь лід у воду провалились троє людей – рибалка та двоє очевидців, які намагалися йому допомогти.

Про це повідомили в Центрі пропаганди УМНС в області.

Інцидент трапився на місцевому ставку в селі Гаразджа вчора післяобідньої пори.

На ставку провалився під кригу місцевий 58-річний мешканець Володимир. Чоловік, всупереч здоровому глузду, вийшов майже на середину водойми по тонкій кризі (не більше 2 сантиметрів завтовшки) і там провалився.
Поблизу ставка проходили двоє місцевих мешканців – 25-річний Михайло та 26- річний Андрій Горінчуки. Хлопці кинулись на допомогу літньому чоловіку, який борсався у воді на віддалі близько 40 метрів від берега, змогли подати йому коротеньку дерев’яну драбину, але і самі теж опинились у крижаній воді.

Інші очевидці події зателефонували до служби «101» і за тривожним викликом до місця події було направлено чергове відділення СДПЧ-1, відділення групи рятувальних робіт та відділення водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Першими до місця події прибула чергова варта СДПЧ-1 з обласного центру.

Начальник варти лейтенант служби цивільного захисту Василь Потапчук наказав прив’язати до рятувального круга мотузку і кинути його потопаючим. Молоді хлопці змогли міцно вхопитись за круг і пожежники витягли їх мотузкою на берег.

Але в ополонці залишався ще літній чоловік, який з останніх сил тримався примерзлими пальцями за драбину.

Вхопитись за рятувальний круг чоловік не зміг.

Тоді, не гаючи часу, старший пожежний сержант служби цивільного захисту Ігор Криворучко та сержант служби цивільного захисту Сергій Шеверда, спираючись на драбину палку, обережно поповзли по кризі до ополонки. Наблизившись до потопаючого на відстань близько 10 метрів, пожежники знову кинули йому рятувальний круг. Але чоловік втратив усі сили і раптом пішов під кригу.

Не вагаючись, Ігор Криворучко обв’язався мотузкою і кинувся йому на допомогу, пірнувши у крижану воду. Неймовірними зусиллями рятувальник зміг виштовхнути вже непритомного рибалку з води, але витягнути на лід кремезного чоловіка в мокрому одязі було неможливо. Глибина на середині ставка сягала більше 2-х метрів і рятувальник не діставав ногами до дна.

Тоді Криворучко вхопився за рятувальний круг, міцно обхопив потопаючого, а його колеги Василь Потапчук та Олександр Линник тягнули їх до берега мотузкою. Для розчищення «дороги» рятувальнику його колега водій сержант служби цивільного захисту Сергій Шеверда сокирою пробивав перед ними лід. Щоб допомогти товаришу, він теж стрибнув у воду і врешті вдвох вони витягти горе-рибалку на дерев’яний пірс.

Бійці МНС швидко звільнили чоловіка від мокрого одягу, ще до приїзду медиків надали йому першу долікарську допомогу і постійно розтирали тіло врятованого рибалки. Медики каретою швидкої допомоги негайно госпіталізували чоловіка до реанімаційного відділення районної лікарні. Його стан лікарі оцінюють як важкий.

Двоє інших врятованих від госпіталізації відмовились.

Відео - Волинського телебачення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Віктор Показати IP 10 Січня 2012 11:32
А де ж там лід взявся? Калюжі по місту і ті незамерзлі були :)
рибак Показати IP 10 Січня 2012 12:12
Психанули хлопці реально. Розумію руки крутить, хочеться на лід з мормишкою, зима затрималась, але тупо ризикувати життям?
читач Показати IP 10 Січня 2012 13:20
58 років, а розуму так і нема.
марко Показати IP 10 Січня 2012 17:13
Хлопці - герої, дарма, що дурня рятували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus