USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Проти нововолинського гірника порушили кримінальну справу

21 Серпня 2012 14:21
Кримінальну справу відносно гірничого майстра шахти №9, через якого мало не загинули працівники, порушили правоохоронці.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури в області.

Прокуратура Нововолинська порушила кримінальну справу. Мовляв, у кінці липня цього року гірничий майстер відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» порушив правила під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Це, своєю чергою, створило загрозу загибелі людей.

Так, на Головному східному вентиляційному штреку шахти стався вивал породи. Троє працівників протягом 6 годин були ізольовані в підземних виробках. Не загинули вони, кажуть, лише тому, що характер вивалу дозволив забезпечити їх повітрям.

Під час перевірки, проведеної прокуратурою міста, встановили, що в день аварії гірничий майстер дільниці по монтажу-демонтажу гірничого обладнання та ремонту гірничих виробок ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» порушив нормативно-правові акти з охорони праці. Він не забезпечив на дільниці безпечного дотримання та ведення робіт з погашення Головного східного вентиляційного штреку.

Майстер, зокрема, допустив до виконання цих робіт гірничого робітника без відповідного досвіду роботи, не проконтролював безпечність ведення робіт і не повідомив гірничому диспетчеру про аварію.
У справі триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чеширский Кот Показати IP 21 Серпня 2012 14:37
Нашли "козла отпущения".
опер Показати IP 21 Серпня 2012 20:34
Через таких "козлів" гинуть люди.
Чеширский Кот до опер Показати IP 22 Серпня 2012 15:04
Ти працював на виробництві? Як би працював, то знав би про що мова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus