USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

Повеней на Волині не уникнути, - головний синоптик України

30 Березня 2013 16:07
На Волині немає об’єктів, які знаходяться у зоні можливого підтоплення. Про це під час всеукраїнського селектору розповів Олександр Башкаленко.

Всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула відбулася сьогодні, 30 березня.

Під час наради розглядали діяльність центральних і місцевих органів виконавчої влади та визначали їхню готовність реагувати на можливі надзвичайні ситуації у період повені та сходження криги у 2013 році.

У селекторі взяли участь керівництво Міністерства регіонального розвитку, Міністерства інфраструктури, ДСНС, Міністерства оборони, Міністерства екології та природних ресурсів, Укравтодору, Державного агентства водних ресурсів, а також керівники Ради міністрів усіх регіонів України.

Директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда розповів, що в деяких регіонах України, зокрема і на Волині, повені не уникнути.

«На наступному тижні основну увагу варто приділити західним областям, адже саме там у великій кількості випадатимуть змішані опади – сніг та дощ. Також у західних та північних областях спостерігатимемо значне потепління. Інтенсивного сніготанення чекати не слід, проте на Волині рівень води у водоймах може досягти небезпечної поділки. Я закликаю зосередити увагу на відведенні вод у західних та північних областях, частково - у Вінницькій», - наголосив головний синоптик України.

У власному докладі під час селектору перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко розповів учасникам наради про те, що Волинська область повністю підготовлена до можливих наслідків погодних умов.

«Гідрометеологічна ситуація в області на даний момент часу характеризується показниками, що нижчі від показників 2012 року, та відповідають середнім за попередні роки. Поточний рівень води на більшості річок нижчий від заплавних. Система централізованого водопостачання та водовідведення на переважній більшості річок готові до повеней та паводків. Розчищені повністю каналізації, проведений огляд водно-каналізаційних господарств. Велику увагу ми звернули на герметичність свердловин та колодязів. Станом на 30 березня 2013 року на території Волинської області немає об’єктів, що знаходяться у зоні можливого підтоплення. Також забезпечене цілодобове чергування служби автомобільних доріг, проведений технічний огляд та визначені місця можливого пошкодження мостів. Питання розвитку льодоходу та паводку в області перебуває під постійним контролем», - зауважив Башкаленко.

Нагадуємо, що Олесандр Вілкул відвідав Волинь учора, 29 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мала Показати IP 31 Березня 2013 08:21
А куди вони поділись ті об'єкти? Що за мова? Можна сказати ж більш доступно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus