USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Порушникам прав журналістів у Луцьку загрожує кримінал

11 Лютого 2014 16:51
Щодо порушення прав журналістів під час представлення нового голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка у Луцьку відкрили кримінальну справу.

Про це повідомив заступник начальника луцького міськвідділу міліції Володимир Солоненко під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Нагадаємо, що 6 лютого правоохоронці не допустили в приміщення ОДА ряд журналістів, коли відбувалося представлення Башкаленка і відбувалася акція активістів Євромайдану "Засвисти Башкаленка!".



Журналістка інформаційно-аналітичного порталу «4 Влада» Майя Голуб розповіла, що її та інших представників ЗМІ не пропустили через те, що її нібито не було у якихсь списках. Правда, це не є причиною недопуску журналістів до приміщення ОДА.

З приводу цього журналістка подала скаргу до міліції та заяву про злочин до прокуратури.

Натомість, зі слів Володимира Солоненка, «всі обставини будуть встановлені під час розслідування. Розголошувати будь-яку інформацію заборонено законом». Правоохоронець не дав жодної конкретної відповіді на запитання членів депутатської комісії, мовляв, ведеться досудове слідство.

Депутатська комісія прийняла рішення подати запити:

- до Волинської ОДА про те, чи запроваджений у Волинській обласній держадміністрації процес акредитації ЗМІ та чи було запроваджено спеціальний процес акредитації для заходів, що проводилися 6 лютого 2014;

- до ОДА чи формувалися працівниками адміністрації списки осіб, яких потрібно допустити на захід;

- до Управління УМВС України у Волинській прохання повідомити про прізвища та імена правоохоронців на відео та за чиїм дорученням і? на якій правовій підставі вони не пропускали журналістів.

ТЕКСТ ЗАЯВИ І СКАРГИ:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
дідо Показати IP 11 Лютого 2014 17:03
Облдержадміністрацію треба розганяти.Це мафіозно-корупційна структура.Чинуші працюють тільки на свою кишеню.Клімчук відновив корупцію.
бідний журналіст Показати IP 11 Лютого 2014 17:16
Посадять Башкалєнка. Шкода, що буде годувати воші в тюрмі. Високий, красивий, з вусами, не пє, не курить, не гуляє, зразковий сімянин, і тут - посадять. Всучать, так, років 15! Отаке воно - з журналюгами займатись. Не треба з ними бути в "протифазі", не треба бути "алергеном", як амброзія навесні. І на "закордон" за перейманням досвіду вони не клюнуть. Клювати на сир в мишоловці - звичка багатих.
алерген Показати IP 11 Лютого 2014 17:29
Голуб? Що вона написала? Там один Ватащук чого вартий: наступи в трамваї на ногу, то по судах затягає.
Ага до алерген Показати IP 11 Лютого 2014 17:38
журналістам на замєтку: тоді по старінкє - бритвой по горлу в колодязь...
Лучанин до алерген Показати IP 11 Лютого 2014 19:10
Як що? Дві заяви! Це мабуть її найкраща публікація за все її життя.
дідо Показати IP 11 Лютого 2014 17:42
Журналюги також самі винні, бо постійно паперових клєрків називають "владцями" і "губернаторами" Також всі новини показують чинуш у центрі кадру..А тих і несе.що вони боги.
був на брифінгу Показати IP 11 Лютого 2014 18:41
Останні два місяці на рухи, дії і сюрпризи влади можна дивитись, як на виступ невдалого сумного П’єро з вуличного балагану. Усе важче і важче зачаровуватись владою. Так, напевно, було завжди, - в любові до державної машини є щось патологічне, але в останні роки її любити стало зовсім не під силу. Є надія, що далі буде ще важче. Все важче у неї показувати людський вимір. «Власть отвратительна, как руки брадобея», - писав Мандельштам. М’яко сказав, та та й брадобреїв скривдив. Йдеш на розмову з чиновником, як на бойню. А Башкаленко на брифінгу клявся журналістам, що він «демократ». І партія його «дімократічна». Тричі це повторив… Ну що тут скажеш?
лучанин і не за регі Показати IP 11 Лютого 2014 19:07
журналісти, ви робили свою справу проФесійно, досліджували проблеми, допомагали людям своїми новинами. СКАЛДАЄТЬСЯ враження, що ваша робота поялгає лише у піарі самого сеье любімого. той поганий, і той поганий, тіко я один хоррший, бо я цілий журналіст, і ображати мене ніяк незяюа всіх інших = таак. не дай Бог , зто що скаже у вашу сторону, все крик, = перещкоджання вашій діяльності. дістали вже, аж читати нічого не хочеться в цьому інфопросторі, або проплачений матеріал, або яка погана влада, ну і конечно, про те, як образили журналіста.
BBC Показати IP 11 Лютого 2014 19:26
Як ціх журналістів навчили на тренінгах швидко у позу ставати?:) А ця Голуб на брифінгу хоть була?:) Да ви б до інших питань так ставились, як шакали по команді кідаєтесь на все владне! А самі що зробили зі своєю апазіцией окрім гасел, хороводів, брехні і наклепів і все однобоке! А ще журналістами називаєтесь? Да вам соромно має бути такими називатись за ваші дії і вчинки!!! Кожен працює на свого власника або на замовлення, а ще щось тут довести хочете?:) Розумні люди розуміють хто ви і під і на кого працюєте!!!
Журналюгам Показати IP 11 Лютого 2014 22:42
Що більше нема про що писати як про вас і владу? Чи за інший матеріал не платять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus