USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Померла виконавиця шлягера «Стоят девчонки». ВІДЕО

9 Березня 2013 10:27
У Санкт-Петербурзі 8 березня померла радянська співачка Марія Пахоменко, - пише ТСН.

«Рано вранці їй стало погано. Викликали швидку. У лікарні помістили в реанімацію. Але 8 березня о 18.30 Пахоменко не стало...», - розповів Олександр Бєляєв, зять артистки.

Марія Пахоменко вже сім років страждала на хворобу Альцгеймера. А померла від запалення легенів.
17 лютого дочка помістила Марію Пахоменко в санаторій в Токсово, яка розташований при монастирі. Там сучасне обладнання і хороші лікарі. Пахоменко вже лежала там восени. І рідні залишилися дуже задоволені, Марія Леонідівна зміцніла на свіжому повітрі. Співачку забрали додому 2 березня. Вона виглядала не так добре і трохи кашляла. Дочка дала Пахоменко ліки, і симптоми пройшли. Увечері 5 березня артистці стало гірше. Викликали «швидку». «Міжреберна невралгія, - констатував лікар. - Таке буває після травм».

Кардіограма показала, що з серцем все добре. Виписав мазь і ще якісь ліки. Але 6 березня стан не поліпшився. Народній артистці було погано. Дільничний лікар 49 поліклініки прослухав легені і сказав, що пневмонії немає. Але вже 8 березня співачці стало зовсім погано. У 7 ранку рідні знову викликали швидку.
Лікарі були здивовані, що рідні так тягнули - сказали, що в неї запалення легенів. Пацієнтку терміново доправили до реанімації лікарні в Навчальному провулку. У три години дня рідним сказали, що стан Марії Леонідівни важкий. А в 18.30 Марія Пахоменко померла.
Дату похорону і місце поховання поки не визначені.

Довідково:
Марія Пахоменко народилася 25 березня 1937 року в селі Лютня Краснопільського району Білоруської РСР. У 19 років познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком композитором Олександром Колкером. Йому було 23 роки. Перший успіх до Марії Пахоменко прийшов в 1964 році, після виконання пісні на радіо «Качає, качає».
У 1968-му в Каннах Пахоменко отримала «Великий приз» на конкурсі «МИДЕМ». У 1971-ому вона стала першою російською співачкою, яка перемогла на «Золотому Орфеї». У 1972-ому – «Золота платівка» на пісенному фестивалі в Каннах.
У вісімдесятих роках працювала ведучою на ленінградському ТБ. Вела цикл програм «Запрошує Марія Пахоменко». Серед відомих і улюблених пісень Марії Пахоменко «Матроськиі ночі», «Шкільний вальс», «Журавель у небі» (спільно з Едуардом Хілем), «Стоять дівчата...», «Качає, качає...», «Горобина», «Карелія»
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сонька Золотая Ручка Показати IP 10 Березня 2013 18:33
Грамотеи- не девчЕнки, а девчОнки!
ірина Показати IP 13 Березня 2013 00:28
як шкода...але як сталося, що лікували від одного,а померла від другого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus