USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Поліція вилучила бронетехніку у бурштинокопачів на Рівненщині. ФОТО

13 Липня 2016 11:22
Правоохоронці Рівненщини виявили в заповіднику бронетехніку бурштинокопачів.

Сьогодні, 13 липня, її вилучили. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Кілька днів тому, при патрулюванні безпілотниками спецпідрозділу "Дніпро-1“ на віддаленій від населених пунктів території заповідника виявили незаконний "клондайк видобувачів бурштину“.

Безпілотники обстріляли. Два з трьох були збиті .. це не фронт .. на зйомках було видно багато озброєних людей, жахлива картина розорення природи заповідника і .. бронетехніка. Сьогодні під ранок спецпідрозділи Нацполіціі зайшли на далекі острови в Рівненському Заповіднику (це Рокитнівський район, непрохідні болота) і затримали групу незаконних старателів, які чинили опір спецназу. Бронемашина БТЛБ (багатоцільовий транспортер легкий броньований — ред. ) вилучений, затримані кілька людей”, — написав А.Аваков.

Він додав, що бандити “бурштинової мафії” наразі підбурюють вийти місцевих людей на захист затриманих.

“Люди, не піддавайтеся на провокації бандитів — наша рішучість відновити законність на "клондайках“ непохитна. Операції по наведенню порядку триватимуть”, — зазначив міністр.

Крім того, Арсен Аваков не виключив, що при необхідності до місця заворушень будуть направлені додаткові підрозділи Нацгвардії і поліції.

Нагадаємо, вчора Арсен Аваков анонсував спецоперації проти "бурштинової мафії", подібні до рівненської, на Волині та Житомирщині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Б Показати IP 13 Липня 2016 12:18
Коли вугілля Донбасу збагачує мільярдера Ахметова - це бізнес. А коли українці самі хочуть використати надра природи для свого збагачення - це злочин. В чому різниця між цими українцями бізнесменами. Хто з них законно використовує і продає надра природи(а тепер ще й по завищених цінах)?
SS до Б Показати IP 13 Липня 2016 13:42
А пенсіі зарплати медикам пожежним вчителям дітям сиротам теж бурштинокопачі платити будуть? З таким підходом і злодії теж норальні ну не в бідних крадуть! Коли ви думати головою почнете ? Халяви не має,бог християнам долари не роздасть,ідіть копайте правда не забувайте прийдуть поліцаї і морду в багнюку засадять і нирки відібють мають право
Микола Показати IP 13 Липня 2016 12:37
Молодці полісмени, так тримати, тих хто нищить нашу природу ще й зі зброєю і бронетехнікою в АТО, на виправні роботи
Олег Показати IP 13 Липня 2016 16:05
Все правильно.Одні в АТО воюють, на контракт ідуть щоб Україну захищати, землю захищати, а ті клоуни розкрадають землю. Хліба легкого їм захотілось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus