USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Наркозалежний приторговував «Метадоном»

20 Квітня 2012 16:48
Хлопця, який нібито лікувався за програмою підтримувальної терапії, а насправді продавав отримані «замісні» ліки, затримали правоохоронці.
Про це повідомляють у СЗГ УМВС Волині.
Нещодавно працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Луцького МВ УМВС України у Волинській області у Луцьку затримали місцевого мешканця – 26-річного Юрія. Юнак заробляв на життя, збуваючи наркотики.
Ще минулоріч правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що Юрій, м’яко кажучи, «не дружить» із законом. З того часу міліціонери почали стежити за ним пильніше. Тим більше, що хлопець у минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.
Як з’ясувалося, юнак лікувався за програмою замісної підтримувальної терапії. Нагадаємо, що ця програма створена для наркозалежних осіб. До речі, сьогодні у Луцьку за цією програмою лікується більше сотні хворих. Однак цей спосіб ‒ не завжди ефективний, оскільки є такі, хто звертається в спецзаклади з єдиною метою: отримати нову дозу «замінника», а саме підтримувального препарату «Метадон». Щоправда, далі – цікавіше: часто «за призначенням» вони його не використовують. От і Юрій обманом виносив препарат із приміщення поліклініки, де мав би його відразу вжити, і торгував ним на «чорному» ринку.
Як розповів виконуючий обовʼязки начальника ВБНОН Луцького МВ УМВС України у Волинській області капітан міліції Володимир Склезь, під час огляду автомобіля підозрюваного було вилучено залишки порошкоподібної речовини білого кольору та помічені гроші, якими з ним розрахувалися за придбаний товар. Крім цього, в автомобілі знайшли два ножі ‒ мисливський та «ніж типу мачете» ‒ і бейсбольну биту.
Наразі підозрюваний затриманий в ІТТ Луцького міськвідділу міліції. За фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
степан Показати IP 20 Квітня 2012 20:43
ну юра ти орел
metadol Показати IP 21 Квітня 2012 10:52
Ну блін! Ну подвиг! Любімий город может спать спокойно. Виявити хоча би одну лабораторію, яка виготовляє метадон кілограмами чи сотнями грамів вбнону не вистачає мізків, то вони хоть залишки вилучати будуть. Сумно, але зазвичай до ЗМІ не потрапляє інформація про тих, кому замісна терапія пішла на користь, хто ресоціалізувався, працює, створив сім’ю. І - таки так, щодня приходить за метадоном, як приходять за інсуліном діабетики (а онкохворим так взагалі наркотики привозять додому) - і ніхто від них не вимагає негайно зцілити себе самому. Детальніше по темі: http://cripo.com.ua/?sect_id=3&aid=122643 - замісна терапія боляче б’є по кишені інших учасників ринку; міліція - рішуче проти. Свіжий випадок: http://www.ex.ua/view/14342309 - 12 квітня до кабінету замісної терапії, куди крім спійманого доблесними міліціонерами наркобарона приходить ще 51 людина, прийшли двоє в цивільному, імовірно - працівники сектору з розкриття квартирних крадіжок Луцького МВ та почали задавати різні питання пацієнтам - на кшталт "чого дивишся", "чого смієшся", "чого так одягнути", ну і коронні "чому в шапці" і "чому без шапки". 307-а стаття, це звичайно, серйозно. Якщо не виявиться що справа сфабрикована, а такий варіант також вірогідний - через психологічний тиск і погрози сфабрикувати кримінал пройшов, мабуть, кожен пацієнт. Гроші на бочку, інакше знайдемо метадон - це вже як "добрий день".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus