USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

На чому волинян рятуватимуть від повені. ФОТО

31 Березня 2013 09:00
Сили та засоби реагування підрозділів управління ДСНС в області перебувають в постійній готовності до дій за призначенням. Для оперативного залучення сил і засобів до ліквідації наслідків повені та інших надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру в бойовому розрахунку стоять плаваючий транспортер «ПТС – М», пожежні насосні станції «ПНС-110», передислоковані в північні райони області, - йдеться на сайті рятувальників.

Перевірили та привели у готовність до застосування інженерну техніку, засоби доставки, електротехнічні засоби, насосне обладнання, плавзасоби, засоби рятування на воді, пересувний пункт управління та життєзабезпечення.
До ліквідації наслідків повені та інших надзвичайних ситуацій гідрологічного характеру у бойовому розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів в постійній готовності знаходяться 4 автомобільні пожежні насосні станції, 5 рукавних автомобілів та 24 пожежні автоцистерни підвищеної прохідності.

Для надання допомоги постраждалим на водних об’єктах кожний пожежно-рятувальний підрозділ області оснащений плавзасобами і додатково укомплектований рятувальними засобами та всім іншим необхідним обладнанням, а саме: човнами, рятувальними кругами, рятувальними жилетами та іншими рятувальними засобами. Також в цілодобовій готовності до реагування на можливі надзвичайні події перебувають сили та засоби групи водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління. Група оснащена плавзасобами в кількості 11 одиниць та всім необхідним водолазно-рятувальним обладнанням для виконання дій за призначенням, на озброєнні даного підрозділу знаходиться і катер на повітряній подушці «МАРС-700», який забезпечує підвищену мобільність під час реагування на надзвичайні події, пов’язані з рятуванням людей на воді.

На випадок ускладнення повеневої обстановки визначили район зосередження сил і засобів міжвідомчого угрупування Волинського регіону оперативного реагування, який знаходиться в селі Оконськ Маневицького району (стоянка для автомобілів, загальною площею 1,5 га, поблизу траси М-07 Київ-Ковель-Ягодин та приміщення для розміщення особового складу).

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування проводять постійний моніторинг гідрологічних об’єктів на місцях з метою оперативного реагування у разі ускладнення повеневої ситуації.
Наразі повенева ситуація стабільна та перебуває на постійному контролі органів влади.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда попередив, що в деяких регіонах України, зокрема і на Волині, повені не уникнути.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus