USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

На Європу насувається холодний циклон «Звір зі Сходу»

26 Лютого 2018 13:41
В Європі настала аномально холодна погода, яка прийшла в європейські країни з території Сибіру.

У британських ЗМІ феномен називають «Звір зі Сходу» (the Beast from the East). На території Великої Британії очікуються морози і снігопади триватимуть чотири дні. Синоптики попереджають, що сильні снігопади можуть призвести до збоїв у роботі мобільного зв'язку, перебоїв подачі електрики і проблем з транспортом, пише Gazeta.ua.

«Можуть статися запізнення і скасування авіарейсів і поїздів. Можливі відключення електрики, також може постраждати мобільний зв'язок», - наводить телеканал Sky News слова представника метеорологічної служби Великої Британії.

Залізничний оператор Greater Anglia вже скасував деякі поїзди.

У Франції в 37 департаментах було підготовлено понад 1,3 тис. місць тимчасового розміщення для бездомних, яким потрібно перечекати холоди. У Парижі влада готова надати тимчасове проживання для 500 осіб.

В комуні Валанс у Франції, де температура опустилася до -3°С, від холоду помер бездомний. Найбільш холодними днями стануть вівторок і середа, на сході країни температура може опуститься до -6°... -10°С. Влада закликала готуватися до сильних холодів жителів Австрії, Угорщини, Італії та Іспанії.

У Римі напередодні снігопадів влада оголосила про закриття шкіл і дитячих садів у понеділок. У римському університеті Сапієнца в понеділок скасували іспити. Через холод в Римі закриті для відвідування парки, вілли і кладовища. Спостерігаються збої в русі поїздів.

У Турині через снігопад у неділю скасували матч 26-го туру чемпіонату Італії між «Ювентусом» і «Аталантою». У Венеції в цей же день впала одна з опор моста Свободи, який зв'язує місто з материком, в результаті на деякий час було перекрити автомобільний рух в обидві сторони.

ЗМІ повідомляють, що в румунському місті Бреїла влада вирішила напередодні холодів доставить в лікарні всіх вагітних жінок і пацієнтів, яким необхідний діаліз, щоб вони точно змогли вчасно отримати допомогу.

Як повідомлялося, 27 та 28 лютого практично на всій території України очікують погіршення погодніх умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus