USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

На Волині викрили нарколабораторію

17 Березня 2015 13:09
Психотропну речовину в орендованій квартирі виготовляв ковельчанин. Згідно з попередніми даними, незаконним виробництвом чоловік займався майже півроку. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

У ході проведення санкціонованого обшуку працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків ковельського міськвідділу міліції у квартирах ковельчанина виявили наркотичні речовини та обладнання і приладдя для їх виготовлення.

– У помешканні 30-річного чоловіка вилучили 50 грамів речовини рослинного походження, ззовні схожої на канабіс, та поліетиленовий пакетик таблеток невідомого походження. А у квартирі, яку він винаймав, знайшли нарколабораторію у «розібраному» вигляді. Під час проведення обшуку, окрім обладнання, правоохоронці виявили також компоненти з яких «хімік» виготовляв метанфетамін. Окрім того, вилучили майже 30 грамів білого порошку, схожого на психотропну речовину метамфетамін, – розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.



Зі слів підозрюваного, профільної освіти у нього немає, незаконний рецепт «заробітку» він знайшов у мережі Інтернет. Необхідне обладнання придбав у магазині медичної техніки, а хімічні складові замовляв через всесвітню мережу.

Виготовленням психотропних речовин займався на кухні, де на всю потужність працювала витяжка. При цьому дотримувався заходів безпеки при роботі з особливо небезпечними препаратами: використовував перчатки, спеціальні окуляри, протигаз.

Виявлені речовини правоохоронці направили для проведення експертизи в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), частиною 3 статті 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. проводиться досудове розслідування, в ході якого міліціонери встановлять всі обставини вчинення правопорушень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
опа Показати IP 17 Березня 2015 13:22
Яка різниця між "виробництво, виготовлення"??????
Хвілолог до опа Показати IP 17 Березня 2015 13:28
Для виробництва потрібне технологічне обладнання, устаткування, інструмент, інгридієнти, а для виготовлення достатньо інгридієнтів - змішав (як воду і спирт) і лови кайф.
DRUG Показати IP 17 Березня 2015 13:33
Варщик, а борщ красний зможеш !!!
DRUG Показати IP 17 Березня 2015 13:36
Волинський Хайзенберг (Во все тяжкие). :):):)
ААА до DRUG Показати IP 17 Березня 2015 13:37
Новий сезон ?
SET Показати IP 17 Березня 2015 15:32
Я теж про "Во все тяжкие" згадав коли комбінезон побачив. Цікаво як його "спалили". Наші правоохоронці - бєздарі, полюбас хтось настукав) Або ділитися перестав)))
Анонім Показати IP 17 Березня 2015 15:51
Ділитися перестали....
Парад Показати IP 17 Березня 2015 19:46
Вова К то ти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus