USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Росіяни звинувачують Рицка у вербуванні неповнолітніх

14 Вересня 2016 17:15
Волинський айдарівець Ігор Рицко став героєм сюжету пропагандистського російського телеканалу. В РФ його звинувачують у шантажі неповнолітніх українських диверсантів, яких нещодавно затримали в самопроголошеній «ДНР».

У так званій «ДНР» затримали підлітків за нібито зв'язки з українськими диверсантами, серед затриманих є неповнолітні. Затриманим хлопцям терористи закидають підрив автомобілів, військової машини, зв’язки з терористами та співпрацю з українськими спецслужбами.

Згідно з інформацією бойовиків, українські спецслужби нібито завербували неповнолітнього Богдана Ковальчука створити «групу зі своїх друзів для отримання грошей шляхом вибивання боргів з комерсантів Ясинуватої». До слова, юнаки, яких допитували терористи – 1998–2001 років народження.

Згодом пропагандистський російський «Перший канал» опублікував сюжет, в якому під час допиту 18-річний Богдан Ковальчук зізнається в тому, що «вербував» його військовий під позивним «Алмаз». Це, до слова, волинський айдарівець, екс-кандидат в нардепи Ігор Рицко.

«До нас під’їхав військовий автомобіль. До мене підійшов один з військових, представився як «Алмаз». Запропонував роботу - за 5 тисяч гривень зірвати два автомобілі підприємців, які були винні йому гроші», - розповів на допиті терористів Богдан.

Юнак каже, що після виконання «замовлення» Рицко його буцімто почав шантажувати, аби Богдан і надалі виконував завдання.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, на Ігоря Рицка в РФ відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 356 КК РФ «Застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

Коментар самого ж Ігоря Рицка Інформаційне агентство Волинські Новини опублікує згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 14 Вересня 2016 18:29
Хороша реклама. Теба йти на вибори, більше заробить тепер
волиняка Показати IP 14 Вересня 2016 19:34
Але ж вербував не військових знищувати, а підприємців, а це рекет називається! Так він і в Луцьку і на Волині може діяти "вояка" пля...
122 Показати IP 14 Вересня 2016 20:44
Диму без вогню не буває.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2016 22:28
Тролі тролі
Волинянин Показати IP 15 Вересня 2016 12:48
Яке вербування, які спецслужби України... Хто знає Рицька той підтвердить, що то не вояка, а штабна криса йому сидіти і папірці перекладати!!! І депутат з нього такий самий був би, бо не про нас він думає, а про бабло і більш його нічого не цікавить!!!
Власна думка Показати IP 15 Вересня 2016 23:46
Я не знаю де і як воював Рицко і тому я не роблю передчасних висновків. Але те, що "Алмаз" можливо і вербував малолітніх дітей - наголошую МОЖЛИВО!!! (тому що це інформація з російських ЗМІ)?! Але ж це війна - війна Росії проти України!!! І на цій війни Рицко знищував ворога нашої держави. А те, що можливо, і відбувалось вербування молоді з подальшим навчанням для диверсійної діяльності, так це добре. Ворога, який прийшов на нашу землю з війною, потрібно знищувати будь-якими методами. Чи росіяни забули, свій легендарний фільм "Сволочи", де радянський союз також застосовував малолітніх дітей для ведення бойових дій в тилу ворога. Деякі скептики і надалі будуть засуджувати дії айдарівця. Тому особисто я поважаю таких добровольців, які не зважаючи ні на що і надалі воюють за незалежність України. Слава Україні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus