USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

МНС-ники з’ясували, чи готові села під Луцьком до пожеж. ФОТО

30 Жовтня 2012 18:31
Тиск у водопровідній мережі села Брище ‒ низький, вказівники «ПК» (пожежний кран) – непомітні, але більшість вимог щодо протипожежної безпеки виконано.

Це з’ясували інспектори Луцького відділу управління МНС в області під час перевірки стану протипожежного водопровідного постачання у Рокинівській селищній раді 30 жовтня.

МНС-ники оглянули об’єкти протипожежного водопостачання у селі Брище. Зауваження виникли щодо розмірів вказівників «ПК», ті варто зробити більшими, а також щодо тиску в водопровідній мережі. Він занадто низький, що вповільнює роботу рятувальників у разі пожежі.

Тим часом директор КП «Рокині» Валерій Стадницький на запитання, як він оцінює стан справ щодо забезпечення протипожежних заходів у Рокинівській селищній раді, відповів: «Ну, якщо що, спасем. Готові відсотків на 80, а ті 20% пов’язані з тим, що ми не можемо забезпечити належний тиск води, щоб машина швидше заправилася». Директор КП пояснив, що існуючі насоси на більшу потужність не розраховані, а якщо купити нові, то більшого тиску води не витримає водопровідна мережа. «Тут бачите, тупік. Бо, якщо ставити окремий насос і нову скважину, то знаєте, які це затрати?!» ‒ констатує Стадницький.





У селищі Рокині МНС-ники оглянули водойми, з яких можна було б набрати воду для гасіння пожежі. З’ясувалося, що під’їзд лише до одного з них, на території рибгоспу, облаштований твердим покриттям. Інші водойми таких під’їздів не мають. Втім, селищний голова Марія Піскар запевняє, що пожежні машини, за потреби, можуть під’їхати до водойми, що на території рибгоспу.

«Можливо, не так вже якісно, як потрібно це зробити, але питання вирішене. Є погодження з ВАТ «Волиньрибгоспом», є в нас непоганий доїзд зі сторони селищної ради, і є доїзд з траси, то там питання вирішено. Сторожова охорона попереджена, якщо, не дай Бог, якась ситуація трапиться, значить вони територію відкривають», ‒ додала вона.

Як пояснив заступник начальника державної пожежно-рятувальної частини №2 міста Луцька ТУ МНС в області Віктор Терещук, основна проблема полягає у тому, що безперешкодно під’їхати до інших водойм у Рокинях, щоб набрати воду, пожежна машина зможе лише у погодні дні, бо твердого покриття на під’їзді до ставків немає.

Нагадаємо, що Рокинівська селищна рада охоплює два населені пункти – селище Рокині і село Брище.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 30 Жовтня 2012 18:43
Практика - критерий истинны. Подожгите и узнаете. :))))))))))))
Андрій Показати IP 30 Жовтня 2012 21:16
Чи готова україна до опалювального сезону? Чи готова Україна до епідемії грипу? Що, пожежі обов’язково мають статися. Думайте про стилістику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus