USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Майже 300 затриманих, 26 поранених, безлад: День незалежності у Польщі

12 Листопада 2014 08:29
Бійкою хуліганів з поліцією завершилися урочистості з нагоди дня незалежності у Варшаві. Свято почалося рівно опівдні, а вже потім виникли заворушення, йдеться в сюжеті ТСН. У місті відбулися масові безлади з бійками. У сутичках поранили 26 людей, більшість із яких – поліцейські.

Так, на площі біля могили невідомого солдата зібралися прості поляки, керівництво країні та почесні гості. Серед них був і посол України Андрій Дещиця, а також майбутній президент Європейської Ради та екс-прем'єр Польщі Дональд Туск. Його виступ вітали оплесками. Потім президент Республики Польща самостійно об'їхав усі роди військ.

Присутні поклали квіти до могили невідомого солдата, після чого відбувся парад – маршем пройшли військові та ветерани, техніку на вулиці не виводили. Тим часом в іншій частині Варшави зібралися патріоти. Вони виступали проти комуністів, росіян і гомосексуалістів. Мітингувальники вигукували гасла, кидали петарди, розмахували прапорцями, після чого вирушили ходою до центрального стадіону. Саме біля нього поліція спробувала розігнати ходу патріотів.

Вже пізно ввечері мітингувальники пішли штурмом на посольство Росії. У результаті - спалили пункт охорони біля входу та пошкодили ворота. Сутички спалахнули під час так званого маршу незалежності, який після офіційних святкувань організовують патріотичні та націоналістичні організації. Молодики почали жбурляти каміння та бруківку в поліцію. Ті відповіли водометами та гумовими кулями. Поліція затримала 286 правопорушників. У сутичках поранили 26 людей, більшість із яких – поліцейські.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 12 Листопада 2014 09:13
європа б_я
екскурсовод Показати IP 12 Листопада 2014 09:26
В нас яник був винен, а в європі мітингарі - де правда???
123 до екскурсовод Показати IP 12 Листопада 2014 09:40
демократія!!!!!!!!
Джулія Показати IP 12 Листопада 2014 10:01
Поляки "виступали проти комуністів, росіян і гомосексуалістів". Гарна компанія у москаликів :-))))))
Дончанин до Джулія Показати IP 12 Листопада 2014 10:40
А лично ты смотрела их выступления? Оттуда шел непрерывный стрим. Поэтому ты имела возможность сама видеть то, чего они хотели и против чего выступали.
титушко Показати IP 12 Листопада 2014 11:08
А где вопли госдепа и европарламента "ВОНИЖЕДIТИ"?
Василь Показати IP 12 Листопада 2014 11:41
Звідки інфа про російське посольство?? Це було в минулому році. Чую дзвін, незнаю де він...
Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 11:56
Мечты, мечты
Гогошик Показати IP 12 Листопада 2014 15:12
Польша - отработанный Штатами материал. Там полная дерьмократия. и воплей "Дітейпобили!!!" не слышно. Заслужили - получите водометами и - в кутузку. Янукович побоялся применить силу. В этом он, сволочь, виноват..Применил бы власть, был бы "Крымнаш", не было бы войны, не гибли бы мирные жители Донбасса, Донбасс бы не откололся. Были бы демократичные выборы в 2015. Но. Увы.Кому-то захотелось крови. Чужой. Почему Найем, инициировавший майдан, не в АТО? Почему он жив? Почему сменились только рыла у корыта, а схемы остались? Даже ЮАР поняла, что с этой властью нельзя иметь дело.Скорее бы заседания ВР. БУдет коррида. А люстрация в том виде, в котором она проводится - это борьба с несогласными

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus