USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Мати додавала у молоко алкоголь, — аби «заспокоїти» немовля. ВІДЕО

13 Серпня 2012 10:59
32-річна породілля з Волині так дбала про своє маля, що воно пішло на той світ — від голоду й набряку мізку.

Про це інформує НТН.

В умовах цілковитої антисанітарії бідолашний Артем прожив менше місяця. П'яна годувальниця, гори сміття та клуби цигаркового диму — все, що бачив малюк. Ніяких лікарських оглядів, профілактичних щеплень, погодинного харчування.
«Мама його фактично не годувала або годувала дуже рідко. Коров'ячим молоком, у яке в подальшому добавляла спиртні напої, так як дитина плакала…», - розповів виконуючий обов’язки Володимир-Волинського міжрайонного прокурора Володимир Кухарук.

Така «дієта» від неньки, кажуть медики, вбивча. Адже організм немовляти ще не пристосований до дорослої їжі. Тож засвоєння продукту, фактично, було нульове. А алкоголь із молоком взагалі гримуча суміш. Від неї дитя лише марніло: за місяць хлопчик схуд на 200 грамів.

«Там є надлишок і кальцію, і фосфору. Він нирками виводиться весь і розвиваються важкі форми рахіту і анемії. Коров'яче молоко не засвоюється такими дітьми – немає ферментів, які допомагають перетравити їжу», - висловилася завідувачка дитячої поліклініки Володимира-Волинського Галина Хом'юк.

Проте горе-годувальницю цей факт мало обходив. Запитати в жінки, чому, знімальній групі так і не вдалося. Вона подалася з дому світ за очі, тож боронити доньку вийшла мати.

«Він був доглянутий, чистенький. Всьо. Молоко в неї пропало, то я купувала коров'яче. Я своїх дітей трьох вигляділа на коров'ячому, бо в мене не було. То що: хіба не можна? То таке діло…», - пояснила пенсіонерка Галина Іванівна.

Та не лише молоко спровадило на той світ хлопчика, кажуть у прокуратурі. Виявляється, у п'яному напівзабутті жінка так колихала малого, що травмувала йому голову.

«Гойдаючи дитину, вона приділяла для цього забагато зусиль, щоби дитина переставала плакати. Відповідно, Артем вдарявся головою об стінки коляски. Тож згідно з висновками судово-медичних експертиз, причиною смерті став набряк головного мозку. Також разом з недоїданням і голодуванням дитини», - розповів Володимир Кухарук.

Прокуратура зважила на ці факти. Майже два місяці тривало слідство, далі – суд. За невиконання материнських обов'язків жінку позбавили волі на три роки, щоправда, умовно. В неї, до слова, ще троє дітей. Їх наразі доглядає держава.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
у Показати IP 13 Серпня 2012 12:48
3 роки умовно за вбивство.... Наш суд самий гуманний суд в світі. Вишку треба за такі злочини.
Metaller Показати IP 13 Серпня 2012 14:58
А не простіше таких "мам" стерилізувати, щоб не плодили собі подібних?
Чеширский Кот Показати IP 13 Серпня 2012 15:10
Вот детьми таких матерей пополняется нация. Печально.
Да уж... Показати IP 13 Серпня 2012 15:46
"Чудны крестьянские дети..."
Stlantiy Показати IP 13 Серпня 2012 23:17
Директор одной из луцких школ-алкоголик детства. Ему давали хлеб смоченный в самогоне что бы не плакал. А сейчас подрастающее поколение учит. Правда бухает.
adekvatnay Показати IP 14 Серпня 2012 11:27
вот жеж сучье отродье, тварь чертовая, тут хочешь малюточку, стараешься, подлечиваешься, не пьешь, не куришь...это чьмО, родит и ужерается каждый день...и"бабушку" этого несчасного нужно судить так же строго как и убийцу, так как была ба нормальной матерью-женщиной, давно бы прекратила это издевательство...всех-этих бездушных тарей на суд матерям, которые долгие годы стараются забеременеть!!!
elp Показати IP 14 Серпня 2012 11:30
тварь сучья, и "бабуля" в том числе, на суд таких, нормальным женщинам потеряшие детей, либо страдающих бесплодием!!!
Марія Показати IP 25 Вересня 2012 00:18
таких "матерів" на кіл садити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus