USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хлопчик, який впав з 4-го поверху, одужує. ВІДЕО

28 Вересня 2011 17:29
Хлопчик з Каменя-Каширського, якому поталанило вижити після падіння з четвертого поверху, у той день був удома сам: тато пішов на роботі, мама вибігла у поліклініку, а за дитиною мала приглянути сусідка, яка про свою місію просто забула.
Про це розповідає НТН.
Нагадаємо, пригода сталася 13 вересня – до лікарні хлопчика привезли з серйозними травмами.
На його ліжку, що у травматологічному відділі Камінь-Каширської райлікарні – і DVD, і абетка, і навіть кольорові кульки. Аби Валентин почувався, як у дома, і швидше забув лихо, мати й батько провадять із ним грайливі діалоги чи не весь день. Цей метод, кажуть медики, – антистресовий для обох співрозмовників.
«Це все впливає на процес одужання. Ви самі бачите, що дитина весела, активна, почуває себе добре», – каже лікар.
«Він заліз на тумбочку, скинув вазончика, став на батарею, з батареї – на підвіконня. Тоді з підвіконня дотягнувся до дверної ручки і відкрив балкона. І, напевно, він так і полетів, втративши рівновагу», – розповіла мама Галина Раковець.
Падіння малого майже з 12-метрової висоти ніхто з мешканців будинку не бачив. Знайшов дитину сусід-пенсіонер, що саме виходив із під'їзду. Каже, хлопчик лежав на асфальті, дихав через раз, але не плакав.
«Дитина до нас поступила в ургентному порядку, її доставив тато автомобілем на приймальне відділення. Там діагностовано травматологічний шок і госпіталізовано у реанімаційне відділення. Травми серйозні, бо є перелом стегнової кістки. Перелом плечової кістки без зміщення. Травма тазу. Епіфізіоліз лобової кістки в ключовій западині», – каже травматолог Камінь-Каширської лікарні Едуард Шваюк.
Тепер дорослі обіцяють ні на мить не залишати Валентина самого, а за збереження його життя дякують Богові.
«Мама більше року назад навчила його дитячої молитви, яку він кожного вечора сам перед сном промовляв, і тоді вже лягав спати. Просив здоров'я для себе, близьких і рідних. Всіх поки не позгадує, не лягав. Можливо, що саме через те, що просив Божого благословення і підтримки, Бог його і спас», – міркує батько Олександр Раковець.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus