USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Картину часів Середньовіччя ледь не вивезли за кордон. ФОТО

19 Листопада 2012 12:30
Дорогоцінну картину попередньо XV століття українець приховав під продуктами харчування.

Про це повідомили прес-службі Луцького прикордонного загону.

Так, учора 18-го листопада в міжнародному пункті пропуску «Ягодин» прикордонники спільно з працівниками митниці не дозволили вивезти із України картини, попередньо XV століття.

Близько 20-ї години для оформлення на виїзд із України в Польщу прибув громадянин України. Чоловік їхав автомобілем польської реєстрації та обрав для руху «зелений коридор». Прикордонники цей транспортний засіб вже чекали, тому що мали оперативну інформацію про можливу контрабанду культурних цінностей, та ініціювали проведення спільно з митниками поглибленого огляду.

Під час перевірки в салоні мікроавтобуса виявили ящик з продуктами харчування, що стояв між сидіннями. На його дні знаходилася замотана в папір та тканину дерев’яна картина розміром 52 х 35 сантиметрів із зображенням чоловіка. На запитання про походження картини мандрівник відповів, що придбав її на ринку за 230 доларів, мовляв, вона йому дуже сподобалась. А так упакував її для перевезення нібито випадково.
Наразі картину направили на експертизу в Луцький краєзнавчий музей, після чого і приймуть відповідне правове рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus