USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ягідникам шкодять усі, а штрафують – тещу

29 Червня 2012 12:26
Мешканці поліських районів б’ють на сполох: через масове збирання чорниць за допомогою гребінок Волинь може лишилися без ягідників. Але влада на це закриває очі.

Про це повідомляє газета «Волинь-нова».

До редакції часопису зателефонувала читачка з Любешівського району, прізвище якої з «зрозумілих причин» видання не називає.

«Оце повернулася з лісу і серце болить. Сезон чорниць ще тільки почався, а враження таке, що лісом орда пройшла. Всі йдуть по ягоди із гребінками, хоч добре знають, що це заборонено, бо наноситься велика шкода ягідникам», - розповідає жінка.

Вона нарікає: «Мені 35 років, але я боюся, якщо це неподобство не зупинять, то наші внуки вже не знатимуть, що таке волинські чорниці. Ви ж подивіться, на всіх базарах продають ті гребінки. А люди кажуть, що раз їх продають, то ними можна користуватися. Лісники теж знайшли «оригінальний спосіб» боротьби з порушниками. Аби не наживати собі ворогів серед односельчан, штрафи виписують на своїх тещ та інших родичів, щоб потім відзвітуватися перед начальством: мовляв, боремося, штрафуємо».

На думку жінки, руками можна за день назбирати ягід і заробити 200 гривень. «Ні, треба 400! Сама бачила, як сусіди надерли гребінками ягід, потім півдня перебирали і висипали ціле відро зелених, недозрілих», - повідомила журналістам мешканка Любешівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Hunter Показати IP 29 Червня 2012 13:59
Тупе поліське бидло шкодить саме собі, тільки цього поки не розуміє (немає чим подумати). А потім сидять на кухнях і обговорюють депутатів, які тільки і гребуть під себе, а про людей не думають. А звідки ці депутати? Та з таких же полішуків, в яких "урвати" - це інстинкт, привитий змалечку. В дитинстві мама вчить чорниці гребінкою, а виріс, дістався до влади, можна і по серйозному "замутити". За такими "правилами" існує вся наша країна. На жаль. А жити треба по совісті, тоді і не треба буде їздити по заробітках в Італію та Росію, все в нас буде.
Нanter Показати IP 29 Червня 2012 14:31
Подивись на себе у дзеркало. Ну, хто тупе бидло? Ось так-то, "свідомий" міщанине...
Поліщук Показати IP 29 Червня 2012 14:31
Hunter Сам ти бидло якщо так пишеш. При чому тут поліщуки коли по твоїм словам "а виріс, дістався до влади, можна і по серйозному "замутити". За такими "правилами" існує вся наша країна."
док Показати IP 29 Червня 2012 15:19
полишуки це діагноз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus