USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Горе-батьки ледве не довели дитину до смерті. ВІДЕО

8 Травня 2012 12:02
Сім'я з Волині мало не позбавила життя дворічну дитину. Через схильність батьків до пиятики та гульок крихітка дістала купу хвороб. Та лікувати її ніхто й не думав. Втрутитися довелось сільським медикам.

Про це інформує телеканал НТН.

В умовах цілковитої антисанітарії маленька Настуся прожила два роки. Як так довго протягнула, кажуть люди, невідомо: у помешканні - ані крихти хліба, немає ні електрики, ні газу. Проте маму дівчинки це, схоже, мало обходило.

«В один час непогана, добряча, але робити не любить. Тільки курити, пити і спати. Більш нічого. Ви ж самі бачите, що робиться у хаті. Хіба може так бути у хазяйки?» - висловився про горе-матір односельчанин Віктор.

Своєю чергою, керівник Луківської дільничної амбулаторії Євгенія Нечипорук розповіла традиційну для цієї сім’ї:
- Я заходжу, кажу, Таню, я прийшла до тебе в гості, то покажи малу.
- А вона спить.
- Ну, то вже 10 годин, давай розбудимо. Заходжу: дитина мокра сидить, в хаті безлад. Речі намочені замерзли. Плита розібрана, бо, мабуть, на металобрухт треба було запчастини здати. Я як те побачила, то… людоньки…


Згодом про неналежний догляд за малою довідалася і волинська прокуратура.
Прокурор області Андрій Парака зазначив: «Дитину дворічну було доставлено до лікарні з численними діагнозами захворювань. Зокрема, судомна готовність, гострий бронхіт, затримка психомовного розвитку, зниження імунітету. І таке інше, що є тяжкими наслідками».

Та діагнозові людей у білих халатах батько дівчинки не вірить. Каже, ті навмисне його ускладнили, аби соціальні служби зайвий раз могли відзвітувати про виконану роботу.

«Ні, гляділа. Вона гляділа. Переживала, гляділа, але хтось може десь наярював, може заздрили. Ми разом спали з нею. Тільки почуємо а-а-а, раз - дитинку перевдягнули. Каже, Сергій, принеси води. Я побіг. Все було, як має бути», - захищає жінку батько дівчинки Сергій Вась.

У прокуратурі із таким твердженням не погоджуються і розповідають журналістам усю правду про материнське вихованння.

«Перше, що хотів би замітити, що матір 1979 року народження і за період її життя у неї народилося 5 дітей. В двох випадках вона сама відмовилася від дітей, в двох інших - було рішення суду про позбавлення батьківських прав. Дітей, відповідно, було ізольовано від матері», - заперечив прокурор Турійського району Сергій Веніславський.

Заперечувати такі факти зі своєї біографії 33-річна горе-матір не наважилася. На мить приїзду знімальної групи просто чкурнула з дому. Однак відповідальності жінка все одно не уникне. За злісне невиконання обов'язків із догляду за дитиною проти неї вже порушили кримінальну справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
D Показати IP 8 Травня 2012 12:13
От же ж дебільно все влаштовано! Нормальні люди роками лікуються і не можуть мати дітей, а якісь недоумки безпроблемно плодяться, як кролі, а держава дебілам ще й гроші за це платить - якже, чим вас більше тим краще!
тт Показати IP 8 Травня 2012 12:28
шкода шо таку не можна стерилізувати . для неї діти то заробіток на горілку.
голос правди Показати IP 8 Травня 2012 12:38
бидлота б... не робить дитей нещасними,по пяний нароблять а глядиты нахера!зробили дитинку, постарайтесь зробити її щасливою
Лариса до голос правди Показати IP 9 Травня 2012 11:27
Філіпович Сергій Григорович
Cаша Показати IP 8 Травня 2012 14:28
І то, що два роки ніхто не знав як і в яких умовах живе дитина? Медсестри, що тепер регулярно не навідують новонарождених, принаймні перших півроку року, чи сільські медики таких зобов"язань не мають? а влада якась в цьому селі є, що вони нічогог не знали, не могли повідомити соціальні служби? і односельці нічого не знали й не бачили? Чому ж всі мовчали і просто спостерігали виживе та дитина чи ні. Боже, яка бидлота кругом!
Sasha до Cаша Показати IP 8 Травня 2012 16:28
Згідний на 100 відсотків. Ми любить дивитися збоку на інших і обговорювати інших.
да... Показати IP 8 Травня 2012 14:49
а ці батьки що на хуторі жили? Дитині 2 роки - вона ще безпорадна.А голова сільради .фельшер. та врешті сусіди що там поголовно також безпорадні . сліпі чи дебіли? .
Лучанка Показати IP 8 Травня 2012 15:09
Я з згідна з Сашком, в селі всі один одного знають: і дітей, і котів і собак, то якже два роки ніхто не бачив, що та дитинка недоглянута. Але це позиція "моя хата скраю". А родичі в цих дибілів є якісь, чи там вся алкашня в родині?
S.K. Показати IP 8 Травня 2012 23:58
Звичайно,що всі знають,тільки бояться з придурками зв'язуватись. Якось з колегами виникла подібна дискусія, то одна відповіла:"В нас один сусід вже вліз в сімейну сварку, то прирізали..." Яке ми вбоге суспільство, боятись якусь алкашню. В США, якщо твоя дитина (молодша 13 річного віку )залишилась вдома сама, то сусіди відразу "настукають"в соц.служби про неналежний доглад за дітьми, миттю будеш в суді. Там діти - святе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus