USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Екс-зек «ходив на діло» із юним племінником. ВІДЕО

7 Квітня 2012 16:19
Майже місяць волинські правоохоронці шукали крадіїв, котрі «бомбили» дачні будиночки. За цей час із заявами до правоохоронних органів звернулося десятеро постраждалих. Люди стверджували: їх обкрадали лише вночі і забирали все, що потрапляло на очі. Навіть посуд. Згодом стало відомо: пострахом є неповнолітні. А ініціатором їхніх «подвигів» - чоловік з кримінальним минулим.

Про це інформує НТН.

Більшість цих цегляних будиночків під Луцьком - на сімох замках. Хвіртки окремих навіть обтягнуті колючим дротом. Та дачних грабіжників це не зупиняло.

Як правило, діяли зловмисники в зоні приватних дач. Мовляв, вона - найдалі від дороги і не охороняється собаками. Про те, що садиба порожня, банді сповіщав великий амбарний замок на дверях. Далі «працювали» за звичною схемою: били скло і пробиралися у середину.

Микола з дружиною Інною від крадіїв постраждали першими.

«Тут в мене влізли, витягли вікно. Мішок цукру забрали, я якраз привіз. Бритву, дезодорант - то теж позабирали, а потім викинули на дворі. А я ранком думаю, що так собаки гавкають? Встаю. Глядь через вікно - лазять там. Я відкриваю вікно і кажу: ану, жінко давай рушницю зараз я вас…а вони через забор і хода», - розповів постраждалий Микола.

Та повернулися любителі легкої наживи менш, ніж за тиждень. По сусідству із Миколиною ділянкою обікрали підсобне приміщення - винесли добра на 5,5 тисячі гривень.

«Під час оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до скоєння даних злочинів причетний раніше судимий громадянин, який раніше відбував покарання за розбій. У свою злочинну діяльність втягнув племінника і 13-річного друга племінника», - зазначив керівник Ківерцівського райвідділу міліції Олександр Басалик.

Лиходіїв правоохоронці вирішили «брати на гарячому», тож довелося кілька ночей просидіти в засідках. Удача їм усміхнулась, коли трійця пішла на черговий кримінал.

«З собою носили молотки, монтировки. Вскривали де шифер, де замки на дверях, забирали, в основному, телевізори, газонокосарки, електропроводку знімали - усе, що було пов'язано з електротоварами. Дані речі вони частково збували у Луцьку на ринку, інші вилучені і знаходяться у нас і будуть повернуті власникам», - розповів слідчий Ківерцівського райвідділу міліції В'ячеслав Шип.

Натхненник кримінальних подвигів - 30-річний Михайло. Чоловік розповідає - дітвору з собою брав як помічників: пролазити в шпарини.

«Чотири місяці назад я звільнився. Получав 100-200 гривень - не вистачало. Співмешканка набрала в борг у магазині півтори тисячі, більше не хотіли писати. Прийшлося мені таким чином піти…» - висловився затриманий.

За фактом крадіжок порушена кримінальна справа, інша на стадії впровадження - за втягування в злочинну діяльність неповнолітніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ригіАНАЛ Показати IP 7 Квітня 2012 20:05
Так це напевно наш през..дент якуневич із своїм синком?
громадянин Показати IP 7 Квітня 2012 20:59
от яке падло на мою дачу залізло!!! я б тобі руки відірвав, с..ка, ще дітей вчить. дайте йому по максимуму!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus