USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

До 3 років засудили волинянина, який відбивався від міліціонерів вилами

6 Лютого 2013 18:44
До трьох років позбавлення волі засудили волинянина, який запекло відбивався від міліціонерів, не бажаючи їхати до райвідділку. Обороняючи власну свободу, хлопець навіть вхопився за вила.

Про це повідомляє IA ZIK.

Зі слів постраждалих міліціонерів, 18 липня 2010 року вони чергували в складі слідчо-оперативної групи. За викликом вони виїхали до річки в селі Іванівка, що в Іваничівському районі, там трапилася бійка. Пізніше на вулиці Центральній у селі вони натрапили на громадянина, схожого на описаного учасника бійки.

Отож, правоохоронці представилися і попросили чоловіка пред’явити документи. Їх у перехожого не виявилося. Відтак працівники міліції запропонували йому проїхати до відділку для встановлення особи та з’ясування обставин конфлікту біля річки.

Щоправда, чоловік на це не погодився. Як з’ясувалося згодом – він був умовно-достроково звільнений з «місця не вельми віддаленого». Отож, чолов’яга категорично опирався спробам доправити його до райвідділу. Коли ж спалахнула шарпанина, він і надалі пручався, не бажаючи сідати до службового авто.

Міліціонери навіть не змогли вдягнути йому кайданки. Коли ж розбишака таки опинився у міліцейській машині, то і тут зумів викрутитися. Чоловік схопив за горло водія-сержанта і вдарив по голові старшого лейтенанта із відділу карного розшуку.

Він вирвався з машини і чкурнув на подвір’я будинку, розташованого неподалік. Тут він від правоохоронців відбивався уже вилами. Лише коли міліціонери взялися за табельну зброю – втік. Щоправда, згодом таки опинився в кайданках.

У суді чоловік заявив, що працівники міліції під час його затримання діяли незаконно.
Але суд із його думкою не погодився. Спочатку Нововолинський міський, а потім і Апеляційний суд Волинської області визнали чоловіка винним у злочинах, передбачених частиною 2 статті 342, частинами 1 та 2 статті 345 Кримінального кодексу України (опір та насильство щодо працівника міліції).

Загалом підсудному «дали» три роки позбавлення волі (зокрема – рік невідбутого покарання).
На думку регіонального координатора уповноваженого зі зв’язків із громадськістю уповноваженого Верховної Ради України у Волинській області Антона Цісарука, вирок суду у цій ситуації міг бути жорсткішим. «Максимальний термін, який могли призначити як міру покарання підсудному, – 5 років», – зазначив він.

«Якщо був опір, погрози або інші насильницькі дії щодо працівників міліції, то у правоохоронців мають бути законні підстави для припинення правопорушення.

Цей громадянин був зобов’язаний підкоритися вимозі пройти до райвідділку, навіть якщо не він учинив цей злочин (бійку, – ред.). Він потім міг оскаржити дії міліціонерів, хоча конкретно в цьому випадку вони чинили в рамках закону», – зазначив Цісарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коли Показати IP 7 Лютого 2013 00:58
а словами гостя «Живої бібліотеки», голови Волинського обласного осередку «Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів», радника начальника УМВС у Волинській області Антона Цісарука, їхня організація постійно відслідковує всі факти порушення прав людини органами внутрішніх справ. Зараз ця тема особливо під пильною увагою, адже з трьохсот тисяч українських працівників міліції скоротять 20 відсотків. На Волині, як повідомив, Антон Вікторович, з 3000 міліціонерів звільнять 700.
Ольга Показати IP 7 Лютого 2013 14:35
Ото правосуддя,забив жінку 3 роки і побився 3 роки. Де логіка, де правда? А до цих вовкулак потрапити в руки борони Боже, ото і відбивався. Господи в якій країні ми живемо, де повне безправя, ненависть і зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus