USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Кримінал проти депутата: версія Чикиди

28 Квітня 2012 12:25
Свою точку зору на звинувачення у привласненні мільйонів висловив депутат обласної ради Олег Чикида. Йому закидають розкрадання 6 мільйонів бюджетних коштів. Щоправда, депутат повністю заперечує таке твердження. Більш того, висловлює припущення, що порушена справа – замовна.

Про це у інтерв’ю газеті «Волинь-нова» повідомив сам Олег Чикида.
«Я — один із наймолодших депутатів обласної ради, який переміг у мажоритарному окрузі по Любешівському району, тільки почав свою політичну діяльність, у першу чергу зацікавлений в тому, щоб правоохоронні органи всебічно й об'єктивно розібралися в цій господарській ситуації і передали справу до суду», — висловився Олег Чикида.
З його слів, твердження, які з'явилися в ЗМІ, ніби він вкрав бюджетні гроші обсягом майже 6 мільйонів, не відповідають дійсності. «Як бути з презумпцією невинності? Адже справа перебуває на початковій стадії досудового слідства. І тільки суд визначає, чи винна підозрювана особа», - заперечив депутат.
«Порушено кримінальну справу проти мене як колишнього директора ТзОВ «Волинь Ліс Сервіс». Згідно з програмою Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України в 2010 році було створено це підприємство, в якому я був одним з акціонерів і перебував на посаді директора. Твердження, що, нібито, воно було створено під фіктивні оборудки, - абсурдне. Воно створювалося для налагодження заготівельних робіт та перевезення круглого лісу на території Волинської області. Спільно з компанією «Волинь Ліс Сервіс» ми розробили бізнес-план, подали його конкурсній комісії для участі в конкурсі, яким передбачалося створення нових робочих місць. Наш бізнес-план був визначений як найкращий, пройшов погодження на всіх рівнях. До моменту отримання коштів ми розробили кошторис, погодили всі договори з контрагентами на постачання техніки та обладнання. Тільки після цього згідно з кошторисом і договорами почали надходити державні гроші», - розповів свою версію Чикида.

Щодо того, яким чином надходили кошти і кому перераховувались депутат зазначив: «У цілому — це 18 мільйонів гривень, розділені на три транші, надходили протягом трьох місяців. І основне, що станом на 1 грудня 2010 року наше підприємство одне з перших на території України (серед тих, що брали участь у програмі) досягло поставленої мети — було створено 145 робочих місць. Згідно з програмою з непрацюючого в основному сільського населення набиралися лісоруби, трактористи, вальщики тощо. Ці люди були офіційно зареєстровані. За час мого керівництва і в подальшому було сплачено різних платежів до бюджету до двох мільйонів гривень».

А от цифру 5 950 408 гривень, яка фігурує, нібито як привласнена депутатом, той називає необґрунтованим припущення працівників УБОЗу, які займалися розслідуванням.

«Повторюю, програма була виконана, створені робочі місця. Кошти, про які йдеться, були перераховані одному з контрагентів згідно із затвердженим договором за постачання автомобілів. Так, своє зобов'язання це підприємство виконало лише частково. Коли виникли проблеми з цим контрагентом, ми спрямували запит у Центр зайнятості України, щоб фахівці роз'яснили, як оцінювати ситуацію. Ми отримали чітке роз'яснення: програму реалізовано, а невиконання зобов'язань контрагентом є виключно господарськими стосунками. Ми провели необхідну претензійну роботу з приводу невиконання договору. Зараз вживаються заходи відповідно до цивільного права, щоб зобов'язання були виконані», - додав Чикида

Проте, як видно із опублікованої замітки, йдеться про те, що кошти були зняті і привласнені самим депутатом. На це Чикида зауважив: «Поки що триває слідство і я утримуюся від коментарів. Єдине, що хочу сказати: протягом двох років нам не давали нормально працювати, тиснули на нас. Саме тому я в квітні 2011 року звільнився з посади за власним бажанням. На мою думку, у свідків фактично «вибивали» покази, які були потрібні слідчим, і таким чином була сформована ця кримінальна справа. Складається враження, що в якійсь мірі ця справа замовна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Волинянка Показати IP 28 Квітня 2012 12:35
цікаво, цьому тріплу хоч хтось повірить?
Волинянин Показати IP 28 Квітня 2012 13:25
і нашо ці контрагенти --- щоб гроші красти?????????
слава ПР Показати IP 28 Квітня 2012 13:47
за 18 мільйонів 145 робочих місць.....для того щоб український ліс вирубувати і продавати!!! Я думаю там не 6 пропало - а 6 може пішло на пили і сокири і зарплату. Може....якщо не менше.
Підприємець який постраждав від Чікіди Показати IP 28 Квітня 2012 14:49
Слухай, повіддавай людям гроші які ти по Луцьку винен а тоді шось розказуй... Таким як ти місце в тюрьмі!!!
Одна невинність Показати IP 28 Квітня 2012 15:12
«Як бути з презумпцією невинності?" Мабуть відомий юрист мав на увазі "неВИНУВАтість? Чи не так?
Волинянин Показати IP 28 Квітня 2012 17:11
Наскільки мені відомо, Він особисто нікому не виннен!!!! А стуктури в яких Він один із акціонерів- це друге питання! Де інші акціонери????? Колісник тільки брав а Олежик відавав. Напевно перестав відавати.....
Волинянка до Волинянин Показати IP 28 Квітня 2012 18:06
Це "наскільки ж тобі відомо"? Сам собі Олежик відписує... Красава...
Луцьк Показати IP 28 Квітня 2012 17:26
Да, я просто дивуюсь! 28 річний хлопчина за півтора роки підняв з колін держлісгоспи. Створив динамічно розвиваючу компанію - а його в тюрму! А Колісник - все життя іх банкротив. Вічний геніальний Менеджер- колісник!!! Конкуренти Колісниковій системі не потрібні!!!
666 до Луцьк Показати IP 28 Квітня 2012 18:46
Тяп-ляп, аби щось написати.... підняв з колін ..... яким чином ??????)))) Колісник - це життя лісгоспів не буде його не буде їх)))))
Чікіді Показати IP 28 Квітня 2012 18:13
Чікіда, будеш скоро посміхатись на кутні зуби? Повідавай людям гроші, чудо!
Правдолюб Показати IP 28 Квітня 2012 18:50
А за які "шиши" цей хлопчина став таким багатим, якщо його тато - колишній вчитель фізкультури. А от мама - екс-заступник голови дкржадміністрації - Шукаловича О.І. На Любешівщині відомо, що Голова із заступницею в ті роки багато що вкрали (наприклад, через Чорнобильський фонд під виглядом переселенців попридбавали кваритири в Луцьку на підставних бабусів і дідусів). На цьому і не тільки й погоріли ці двоє, за що й поплатилися посадами. Шукалович втік до Луцька, де й проживає нині, у крадених квартирах живуть їхні діти. Тому де взяв Олежик - молодий хлопчина, гроші - ясно. І ще - якщо прокурор області говорить привселюдно про факт злочину, то це серйозно. Тому чи виправдовується Олег, чи ні - йому давно місце в тюрмі.
совість Показати IP 28 Квітня 2012 21:33
Молодець, молодий а зумів створити гідну конкуренцію для босів Волині.Гідна росте заміна!Дайте нормальній людині працювати,не позорьтесь.Олеже іди в партію "УДАР", бо Регіони підтримують тоді коли платив!!!!! Тримайся ти нормальний хлопець,а той хто виливає бруд,хай вичистить своє сміття!!!!!!!!!!!
Полішук Показати IP 29 Квітня 2012 01:28
Послухай,грамотію,люди не такі дурні,як ти надієшся ... Будеш розповідати про невиконані господарські зобов'язання таким як сам ... Простіше:свідомо перевели гроші на "фіктивне" підприємство для того,щоб конвертувати в готівку,і набагато більшу частину віддав Башкаленку "на партію",як він всім розказує !!!)))) А тепер,логічним завершенням цієї історії має бути ЗВІЛЬНЕННЯ БАШКАЛЕНКА З ПОСАДИ ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА ОДА ... Якщо Климчук цього не добється "правдами-неправдами",то гріш-тобі ціна Борисе,сам собі могилку
віктор Показати IP 29 Квітня 2012 02:15
да, таким місце або в Регіонах або в Ударі.
Фізіогномист Показати IP 29 Квітня 2012 05:47
Не захищаю Чикиду... Фейс у нього реально шахраєподібний та й погляд свідчить, що хапнути, що погано лежить, мастак! Але... Спробуйте отримати від служби зайнятості кошти без відкату... Марна справа! А там, де відкат, без "привласнення" не вийде справа. Інша річ, що не всі хочуть руки марати... З вовками жити... - відомий фінал! А пан Ч. на ягня ну ніяк не схожий!!
Боб Показати IP 29 Квітня 2012 08:21
"На це Чикида зауважив: «Поки що триває слідство і я утримуюся від коментарів. "-ОЦЕ ТО ВИДАВ !))))))) Якщо в даній ситуації був би хоч трішки правий,то такого би не молов,ОЛЕНЮ ! Надіюся,що нічого в тебе (Колісника і Башкаленка також),оскільки,судячи з позиції НАЙСПРАВЕДЛИВІШОІ ПАРТІЇ В СВІТІ "Партія Ригів",котра Луценка за недоведених 42000 грн.,запхала за грати,то тобі,в кого розуму,як в равлика,світить пожиттєвий термін !)))))))))) ОЛЕЖИКУ,бережи своє ШОКОЛАДНЕ ОКО,оскільки там багато побували вже,а ще більше буде !
совість Показати IP 29 Квітня 2012 09:45
Так люди в нас не дурні,і всі розуміють що Чикида невинен.А все останнє докаже суд.Чикида тримайся і не падай духом!!!!!!
Волинянин Показати IP 29 Квітня 2012 11:06
На рахунок кутніх зубув розмішили)))). Це напевно Колісник іздив на страйк на заводи лісгоспів, чи Чикида.... Візміть фінансові показники лісгоспів до Чикиди і після, і все стане зрозуміло, для чого багато говорити не зрозуміло з ким!!!!
всім Показати IP 29 Квітня 2012 11:40
Скільки можна писати брехню?? Люди схаменіться, правдолюби!!!!Ви вже і про батьків почали писати,а ви їх особисто знаєте???? Правдолюб найшовся,одна честність і совість!!!!Колісник це то йще....Всі лізгоспи в боргах,без зарплат і підтримки.Розікрав все,тільки про синочків і дбає!!!!! А перед тим , як писати подумайте про себе!!! Олег молодець,тримайся.А підприємець постраждавший навіть прізвище написати правильно неможе,то про які борги говореться???????
Волинянин Показати IP 29 Квітня 2012 15:23
Бобу передаю: Я постараюсь взнати " хто ти" і продам цю інформацію Чикиді))))). Готуй своє око))))))). Він це тобі зробить якщо захоче гарантую))))))) готуйся)))))
олегові Показати IP 29 Квітня 2012 19:45
Знайомий з батьками особисто,порядні і чесні люди.Живуть,як всі.Олег ти нормальний і порядний хлопець,а пишуть ті які і поняття не мають про що!!!
яяя Показати IP 12 Травня 2012 21:37
чикида - шахрай і брехун.
олегові Показати IP 15 Травня 2012 12:17
Чикида нормальний хлопець!!!!Молодий і перспективний, в нього все життя попереду.Хочу сказати,тому "яяя", що це остання буква в алфавіті.....Щоб обзивати людину треба хоч трохи думати... звісно якщо є чим.
КУЗЯ Показати IP 20 Травня 2012 18:09
Чикида М...Ь и ПОДОНОК! А тем. кто о нем хороше отзывается побольше таких людей на жизненном пути. В скором времени Вы сами поймете, как Вам "неслыханно ПОВЕЗЕТ"!
всім Показати IP 21 Травня 2012 10:11
Знаєш Кузя це ти ще не бачив справжніх П.....Чикуду підставили тут і дурному ясно.Тримайся Олег,щоб протебе не говорили я знаю тебе,як порядного хлопця!!!!!
якорь Показати IP 24 Жовтня 2012 05:59
да 3.14 дар Ваш чикида , по городу и окрестностям лям зелени должен
пельмень Показати IP 13 Листопада 2012 22:41
Так дійсно , Чикида входить до так званого крила Башкаленко, і напевно вже почав втрачати реаліі . до Нового року земля його поносить, а там почнеться полювання на зайців , збирайте грошянята на відстріл, не дорого в цьому році

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus