USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Чи мали підстави луцькі муніципали звинувачувати бійця АТО у погрозах?

13 Липня 2016 18:00
Учасник АТО у Луцьку погрожував комунальникам, що якщо вони не залишать демонтувати гараж, то він стрілятиме на ураження. Принаймні так написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук Департамент муніципальної поліції Луцької міської ради.

Натомість, сам боєць відповів на звинувачення і пояснив ситуацію щодо нібито погроз і як, насправді, вчинили муніципали щодо власниці гаража.

Так, на перетині вулиць Мазепи,4 та Куйбишева сьогодні муніципали і комунальники розпочали демонтаж гаражів за згаданою адресою.

Але через поведінку чоловіка, який нібито захищав свою власність, на місце викликали патрульних та слідчо-оперативну групу.

«Учасник АТО, який мешкає на вулиці Кравчука, просто взяв у рюкзак АКМ калібру 7.62...просто відкрито заявив, що стрілятиме на ураження, начебто захищаючи право власності, якого не має. Гараж стоїть без правовстановлюючих документів, без дозволів (було рішення термін якого закінчився 2003 році, тимчасовий дозвіл). Мотивуючи наявним дозволом на носіння та зберігання зброї та статусом члена АТО, людина може вести в цій країні, виявляється, прямі погрози... Цікаво, а є параметри носіння зброї? Чи можна її носити у звичному рюкзачкові з полотна? Пані, яка заявляла, що є власником даної конструкції, втрачала свідомість, билася, кусалася, заявляла, що її поливають бензином, лягала під техніку. Через 5 годин погодилась, що демонтаж законний...», - йдеться у дописі муніципалів.
Чоловіком, який начебто погрожував зброєю, виявився Олександр Павшук. На закиди муніципалів він прокоментував ситуацію, що склалася: «Я - той самий «неадекват», як ви висловились. Обурює те, що наша муніципальна поліція розповсюджує фейкову інформацію. Хронологія подій: позавчора я повернувся із зони проведення АТО, маю статус УБД (але не з тих людей, які кричать «Я там був...») . Так от - тільки розпакував речі, тішуся сім’єю і тут дзвінок від маминих сусідів - невідомі грабують її гараж на вулиці Мазепи та б’ють маму. Я, звичайно, як син, взяв ЗАРЕЄСТРОВАНУ ЗБРОЮ, яка знаходилась у спеціальному чохлі. Той, своєю чергою, в рюкзаку, і терміново приїхав на місце події.
Підійшовши до працівників ПОЛІЦІЇ ( а не голодранців, які шугають бабусь на ринках і називають себе муніципальною поліцією ). Я пред’явив дозвіл на зброю та ПОВІДОМИВ, що маю при собі вказану зброю. Зброя була НЕ в спорядженому стані, боєкомплекту не було. Працівники СПРАВЖНЬОЇ поліції перевірили дозвіл, пересвідчились, що зброя в закритому рюкзаку, попередили мене про негативні наслідки в разі її використання. Своєю чергою, я повідомив, що можу відповідно до законодавства, застосувати зброю в разі загрози моєму життю та здоров’ю.

Передбачаючи ваш сарказм, пане диванний воїн Ігор Назарчук, доводжу до вашого відома, що з головою товаришую і не дозволив би собі стрільбу. Після цього всі сторони конфлікту заспокоїлись і почалась конструктивна бесіда щодо законності знесення гаража. На місці були присутні депутати міськради, сусіди мами. Техпаспорт на гараж був, документи на продовження оренди земельної ділянки були подані в міськраду, але, як годиться, зафутболені десь по кабінетах. Про демонтаж належним чином повідомлено НЕ було і все це змахувало на банальний «віджим» гаража. Вивчивши документи та пояснивши мамі необхідність знесення гаража, муніципалам було дане добро на демонтаж.

Прибувша слідчо-оперативна група вивчила ситуацію та НЕ знайшла в моїх діях складу злочину, ЖОДНА з присутніх осіб не вказала на ПОГРОЗИ застосування зброї з мого боку. Висновок: 1. Муніципальна поліція НЕ ВМІЄ спілкуватись з людьми. НЕ НАВЧЕНІ виходити вміло з конфліктних ситуацій», - пише боєць АТО, якого звинуватили у погрозах зброєю муніципалам.

На коментар знову відповіли муніципали. З їхніх слів, керівник департаменту муніципальної поліції звернувся на лінію 102 про ситуацію, що склалася. У присутніх відібрали пояснення, а також заяви, що Олександр Павшук здійснював погрози їхньому життю та здоров’ю. Департамент муніципальної поліції з офіційним листом уже звернувся в Луцький відділок поліції, Генеральну Прокуратуру та СБУ з відповідними заявами. Окрім того, звернулись з клопотанням відкликати дозвіл на зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Повшуку від атошника Показати IP 13 Липня 2016 18:18
Не дискредитуй статус АТОшника,негоже про це репетувати.Ми теж такі як ти,але про це не верещимо скрізь.Будь скромніше,друже.Якщо ти воюєш за справедливість,то дотримуйся норм закону,і не погрожуй зброєю мирним людям.А закон каже - якщо є дозвіл на гараж,то муніципали неправі,якщо ж такого дозволу немає,то неправий ти.Бажаємо гарного відпочинку,удачі!!!
pihj до Повшуку від атошника Показати IP 13 Липня 2016 19:13
в цілому, ти пишеш сам і посилатися на "ми" теж не обов'язково. Як то по-комуністичному.
Анонім до Повшуку від атошника Показати IP 13 Липня 2016 20:18
Знали б скільки землі у нас вкрадено через голів сіліських рад. У білошості випадків прибирали до рук держслужбовці. І все законно. Гараж не законний.
Віктор Показати IP 13 Липня 2016 18:20
А фото дами з середнім пальцем досить красномовне.Якщо це родичка цього атошника,то є над чим задуматися....І за неї і за нього......
и как это помогло Показати IP 13 Липня 2016 19:08
сохранить целостность Украины.кому гараж мешал.может он на чьем то достоинстве стоял.вместо того чтоб узаконить парню гараж так они отбирают у простых людей землю чтоб сынкам депутатов луцких и гройсману с кроликом отдать.
Хлоп до и как это помогло Показати IP 13 Липня 2016 21:33
У вас есть во дворе газон? Вот возьмите этот гараж и установите у себя во дворе и помогите парню узаконить его. И вы, и парень будут довольны. И целостность Украины, конечно.
кубик до Хлоп Показати IP 14 Липня 2016 08:51
вы не предусматриваете самый реальный вариант - у парня нет денег для того, чтобы "узаконить" ситуацию. Возможно, вы знаете другие варианты?
Андрій Показати IP 13 Липня 2016 19:30
Герої серед нас.
Анонім до Андрій Показати IP 13 Липня 2016 23:41
Це початок. Все по переду.
лучанин Показати IP 13 Липня 2016 20:15
Люди ну цеж не родич Ткачука або Романюка
Лучанин Показати IP 13 Липня 2016 22:46
Як би наші муніципали вміли спілкуватися з людьми то такого не було б, а на томість думаю багато лучан ще не забули про ту тварюку з МП яка має сепараські симпатії і перебуває на посту голови МП, а з атошником солідарний і повністю підтримую вони розуміють тільки мову сили і жити в цій країні можна тільки з автоматом а краще з кулеметом. І ще хочу звернутися до тих атошників які висловлюються типу не треба кричати на кожному куті що ти воював, а я скажу треба і навіть необхідно! Люди мають повне право на висловлення свого бойового минулого в соціумі в усіх його проявах в розумних межах, наприклад в такій ситуації як та що склалася, після слів я воював і автомату за спиною розмова проходить з дотриманням всіх конституційних норм і законів а не так як звикли наші правоохоронці і чиновники що ми царі а ти холоп.
маша Показати IP 13 Липня 2016 22:47
я сусідка знаю цих людей. прекрасні люди.зверніть увагу на директора департаменту муніципальної поліції сиротинську юлію яка проживає у нашому будинку мазепи 4.видно сподобалось місце.до речі якій 29 років. за які такі таланти така посада.
ИВАСИК Показати IP 13 Липня 2016 22:52
Все ставить насвое законне м1сце одна черга з калаша))))
голос Показати IP 14 Липня 2016 08:32
Прикольно. Він лоб під кулі ставив, міг, тисячу разів міг інвалідом повернутися, але не пощастило - прийшов живим. Муніципали роблять з нього інваліда успішніше фронту, публікують фотки, які нормальна газета не публікувала б, щоб налаштувати чорноту проти солдата, але ... живемо там, де живемо...
Валенса Показати IP 14 Липня 2016 08:56
Муніципали вже всі дерева в місті спиляли, зайнятися більше нічим?
Саша Показати IP 14 Липня 2016 09:53
Учасник бойових дій Олександр Павшук прокоментував інформацію муніципальної поліції, які заявляли, що під час демонтажу гаража він погрожував муніципалам та правоохоронцям стріляти на ураження. Про це інформує власкор «Вголосу». «Я тільки позавчора повернувся з зони АТО, розпакував речі, перебуваю вдома. Дзвонять до мене сусіди моєї мами, яка проживає на вулиці Мазепи, і кажуть, що якісь невідомі пиляють на гаражі замок, що якісь люди б’ють маму, щоб я терміново приїхав. У мене є офіційний дозвіл на зброю, вона зберігається у спеціальному чохлі. Я її взяв, бо реально не знав, що там відбувається. Бігом узяв таксі, приїхав на місце події. Бачу – стоять поліцейські. Я до них підходжу, відрекомендувався, показав дозвіл на зброю і сказав, що вона захована. Вони все перевірили, приїхали ще депутати міськради, і ми дійшли компромісу в цій ситуації. Якщо вони думають, що мої слова «хто зачепить маму, тому перегризу горло» – погроза, то хай це буде погроза. Якби вони зачепили мою маму, я би дійсно перегриз їм горло. Це нормальна ситуація і реакція сина на насильницькі дії проти мами», – заявив воїн. Олександр Павшук повідомив, що працівники поліції в його діях не виявили складу злочину, а особиста неприязнь муніципалів його не обходить. «Якби в мене був склад злочину, то на місці вилучили б зброю, дозвіл на неї, я був би в кайданки закутий і доставлений у відділ. Неприязнь працівників муніципальної поліції, яка з’явилася до мене чи до моєї мами, мене не обходить. Якщо навіть вони втілювали законне, на їхній погляд рішення, то це треба робити зовсім по-іншому. Це люди неадекватні. Їм дали команду «фас» і байдуже, що це пенсіонерка. Я не прикривався, навіть посвідчення учасника бойових дій не показував. Після того, як вивчили всі документи, ситуація заспокоїлася. Так можна було зробити відразу, спровокували на рівному місці конфліктну ситуацію. До того ж автомата 7.62 у мене не було і на них не дають дозволи. У мене карабін для самозахисту калібру 7.62 мм – це різні речі. Суспільство думатиме, що всі «атошники» бігають з автоматами і тут усіх перестріляють, але це не так!» – обурився він. За словами учасника бойових дій, працівники муніципальної поліції не надсилали особисто попередження про те, що гараж знесуть. «Вони сказали, що мою маму попередили двічі. Спочатку розмістили інформацію в Інтернет-виданні «Луцький замок». Мама – пенсіонерка й Інтернетом користуватися не вміє. Вдруге вони нібито наклеїли наліпку на гараж. Це всі попередження, що сьогодні мав бути демонтаж. Це – цинізм. До того гаража вже місяці 2 ніхто не підходив, бо там стоїть розбита машина зятя. І сусіди кажуть, що ніяких наліпок там не було. Я особисто бачив, коли такі наклейки клеїли на 33-му кварталі. Дітвора бігає і зриває їх. Можливо, й тут хтось її здер. Це повний правовий нігілізм», – зауважив Олександр Павшук. Він повідомив, що вже завтра поїде в департамент муніципальної поліції на їхнє запрошення розбиратися в ситуації та в міськраду. «Уже наприкінці муніципали запросили до себе, сказали, що будемо виходити з ситуації. Я їду до них, у міську раду, бо хочу потрапити до міського голови. У мами є будівельний паспорт на цей гараж, є звернення в міську раду. Міська рада то відсилала ті звернення, то погоджувала, то не погоджувала, і мама була в режимі очікування. Якщо подивитися, де стоїть цей гараж, то там навіть люди пройти не можуть, бо він у тупиковому місці. Мамі дали відповідь про те, що не дадуть земельну ділянку, але голова ОСББ сказала, що це земля ОСББ, себто там питання розмите і ніякої нагальності створювати таку ситуацію не було. Цей гараж стояв там 30 років і нікому не заважав. Якби ще було рішення суду, а це рішення міськради, яке виносять за адресами, – там не розбираються в конкретній ситуації. Ніяких неадекватних дій там не було, я був тверезий і взагалі в той бік не дивлюся. Мені це образливо», – заявив боєць. Як писав «Вголос», у Луцьку працівники муніципальної поліції заявили, що учасник бойових дій під час демонтажу гаража взяв у рюкзак АКМ калібру 7.62 та заявив, що стрілятиме на ураження.
Лучанин Показати IP 14 Липня 2016 11:01
Яке право міськрада має зносити ці всі гаражі? Земля належить не міськраді, а підприємствам, ЖЕКам, ОСББ, громадянам які мають власні помешкання тощо. Чому не ЖЕКи чи будь-хто інший власник землі (орендар) займається цим питанням? Бо їм воно не заважає? Та й згідно законодавства кожен має право на... Чи вже не має?
Саша Показати IP 15 Липня 2016 08:26
маячня, люди!!! хто був там і бачив що відбувалося, той знає як все було насправді. погано, що немає відео з камер національної поліції тоді б ви всі побачили який "спокійний" був атошнік і його родичка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus