USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Бойовик по-волинськи: погоня, стрілянина і «бандити». ВІДЕО

21 Листопада 2012 11:32
Волинським лісівникам довелося переслідувати браконьєрів, які не реагували на заборону полювати у Володимир-Волинському лісомисливському господарстві і вели себе зухвало, погрожуючи правоохоронцям розправою.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Стенжаричівське лісництво, що на Волині, могло би послугувати майданчиком для зйомок бойовика. Так, нещодавно у ньому браконьєри на 4-х автівках втікали від лісівників.

Розпочалося все під час обходу майстром лісу Стенжаричівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» території. Микола Табачук розповів, що заготівельники почули постріли. Аби з’ясувати хто стріляв, чоловік поїхав на територію 29 кварталу, де побачив 4 авто – два джипи та два УАЗи біля яких були мисливці зі зброєю, погоничі та собаки. Лісничий попередив правопорушників, що вони не мають права полювати без ліцензій. «Я представився, показав своє посвідчення. Чоловіки вдали, що не чують. Сіли в машини і поїхали. Що я міг зробити проти більше десятка осіб?» - зауважив він.

Після цього чоловік подзвонив до головного лісничого, директора і розповів, що трапилося. Керівництво наказало їхати за порушниками, щоб вказати шлях для підмоги. Далі переслідування продовжили уже директор Олександр Кватирко, головний лісничий Володимир Туревич та інженер із охорони та захисту лісу ДП «Володимир-Волинського ЛМГ».

Коли лісівники все ж зупинили два автомобілі, щоправда, ще двом вдалося втекти, то «мисливці» відмовилися виходити з них. Попри те, що лісова охорона представилася, ніхто з порушників на це не зреагував. Аби зашкодити подальшій втечі дорогу позашляховику перекрив головний лісничий, а УАЗу – директор, позаду ж стояли транспортні засоби лісової охорони.

Однак, це не стало на заваді браконьєрам, водії натиснули на газ, намагаючись збити «перешкоду». Лісівники змушені були відскочити убік, проте, директор Олександр Кватирко не розгубився і вистрелив з рушниці по колесах «УАЗу» браконьєрів. Лише за 2 кілометри авто з простреленою шиною таки зупинилося.

До слова, усе, що відбувалося, на камеру мобільного телефону знімав інженер із охорони та захисту лісу.

За словами Володимира Туревича, браконьєри не очікували такого настирливого переслідування. «Вони думали, що зіб’ють нас з ніг і втечуть», - додав він.

Коли ж авто зі спущеним колесом зупинилося і лісівники наздогнали його, то браконьєри почали погрожувати своїм переслідувачам і провокувати їх на бійку. Однак, правоохоронці не піддалися на провокацію: «Ми прекрасно розуміємо, що вступати у такі конфлікти не маємо права, тому трималися стійко», - пояснив головний лісничий Володимир-Волинського лісомисливського господарства.

Наразі ж охоронці лісу чекають на результати слідства.

Начальник Володимир-Волинського міськвідділу Михайло Хомин прокоментував ситуацію так: «До Володимир-Волинського МВ УМВС надійшло повідомлення про факт незаконного полювання від головного лісничого Володимир-Волинського лісгоспу, куди одразу було направлено слідчу групу. На місці події було зафіксовано факт незаконного полювання і працівники лісомисливського господарства склали відповідні протоколи. З іншого боку надійшла заява про проведення перевірки в частині законності дій працівника Кватирко. В даний час проводиться перевірка і рішення буде прийнято після її закінчення. Якщо буде доведено факт порушення в частині створення опору працівникам лісової охорони, всі матеріали будуть скеровані у органи прокуратури, оскільки працівники лісомисливського господарства діють, як правоохоронні органи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Майстер Показати IP 21 Листопада 2012 12:01
Люди, дивіться що робиться! Владні бандюки, джип з автомобільним номером "літери АН", належність до Донецької області.Що тут скажешь?
Чеширский Кот до Майстер Показати IP 21 Листопада 2012 12:48
Посмотри внимательно, это волынские машины. Номерные знаки начинаются на "АС".
Тарас Показати IP 21 Листопада 2012 12:19
Лісничі-МОЛОДЦІ ! Правильно,так і потрібно з тим бидлом боротися... Шкода,що в голову не попав ! Ще б рибінспекторам так себе поводити,відмовившись від співпраці з бракон"єрами !!!
Лисовой Показати IP 21 Листопада 2012 12:25
ТА які АН? На джипі номерний знак АС3331АН?! До чого тут Донецьк? І своїх вистачає "Мажорів"
Михайло Показати IP 21 Листопада 2012 12:46
На "АН", а "АС" - Волинська область. Наші :)
тарасюк Показати IP 21 Листопада 2012 15:00
ніяких посвідчень працівників лісового господарства ніхто не предявляв а самі так звані працівники лісового господарства були в нетверезому стані
Мисливець Показати IP 21 Листопада 2012 15:56
потрбіно посадити того стрілка на років так п"ять...як це так...вже лісники з рушниці по машинам палять...жесть...а браконьєрам штраф мусить бути..от і все...з дуба рухнули палити по машинам...а якби рикошет і смерть???
Мисливцю до Мисливець Показати IP 21 Листопада 2012 18:03
Та вас треба садити. Хто давав право полювати і не підкорятися лісівникам. нЕ провокуйте, щоб стріляли. Ще може й самі це зробили.
непитущий лісник Показати IP 21 Листопада 2012 16:00
Якби в цю ситуацію дописувача "тарасюка", то він навалив би зі страху повний памперс. Розумні люди памятають випадок, коли в Старовижівському мисливському господарстві такі "мисливці" вбили двох єгерів,які не відступили. І ці хлопці - молодці! Сашу Кватирка - до ордена! А щодо так званих тарасюків і посвідчень, то в лісівника форма - вже посвідчення. Бувають випадки, коли не до посвідчень, якщо на кон поставлене життя. А за "нетверезий стан" ти що, возив їх на експертизу!? Сам сліпаки свої закислі протри від сивухи!
Мисливець до непитущий лісник Показати IP 21 Листопада 2012 16:32
Форма це є посвідчення? Ужас...і ще дивуються чому у них стріляють
Чеширский Кот до непитущий лісник Показати IP 21 Листопада 2012 16:42
На счет того, что "форма - вже посвідчення" никакой суд не согласиться.
Сергiй Показати IP 21 Листопада 2012 16:11
Молодцi, лiсничi!!
лучанин Показати IP 21 Листопада 2012 16:30
То дiйсно приклад! особливо як держслужбовця! Олександра Кватирка дiйсно було б добре, щоб вiдзначила держава!!! таке рiдко бува! дали б мажори сто гривень - i в'ьо. а цей не такий виявився! мужик!!! службовець! ПОВАЖАЙМО ТАКИХ!!!!
Семен Показати IP 21 Листопада 2012 16:40
По колесах УАЗа он то выстрелил, а от по колесах джипа кишка тонка.
Семену до Семен Показати IP 21 Листопада 2012 18:06
А ти напни свою кишку і вистрели хоч по УАЗу злодійському. А Кватирку - державну нагороду за цих бидлюків і таких, як Семен.
СС до Семен Показати IP 21 Листопада 2012 23:05
От йолоп....уважно читай статтю-це на рахунок УВАЗа....а по друге дай Боже усім правоохоронцям таку кишку....
засинаючий до Семен Показати IP 22 Листопада 2012 01:02
постав себе на його місце, у кого була б тонша кишка!!?
Головний єгер Показати IP 21 Листопада 2012 17:43
Олександр Кватирко - не держслубовець. Держслужбовці лише в управлінні лісового господарства. Він просто виконував свій громадянський обовязок і виконав його з честю. Шкода тільки, що не поклав хоч одного з бандюків, або хоч би шрапнелі в дупу нагнав.
Ас Показати IP 21 Листопада 2012 18:45
Та тим козлам по ногам треба було палити щоб с..и на костилях в ліс ходили , і на інвалідних колясках їздили.
мисливец 2 Показати IP 21 Листопада 2012 19:24
хочу повідомити що кватирко с колись стреляв по людині маже його попросили взяти на сабе але бог росудить
klm Показати IP 21 Листопада 2012 20:46
От блін,в лобовуху тре було б шмалять,тоді б повси..лись точно!А так ,ай маладца!!!Палець доверху!
Джипер Показати IP 21 Листопада 2012 22:02
Шановні Журналісти!!! З огляду на статтю та надане відео прослідковується те, що Ви, викривляючи події, які описані у статті, намагаєтесь скрити службовий злочин посадової особи, а саме Директора ДП «Володимир-Волинського ЛМГ» Олександра Кватирка. В його діях чітко вбачаються окремі ознаки злочину, відповідальність за який передбачена ч.2 ст. 365 КК України, а саме "Перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалось застосуванням зброї..." Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Переглядаючи відео та Ваші коментарі, в яких людей у джипах Ви безпідставно назвали "браконьєрами" (цей факт спростований слідчо-оперативною групою МВС, яка працювала на місці події, і за результатами її перевірки по даному факту було відмовлено у порушенні кримінальної справи за статтею "незаконне полювання" на підставі п. 2 ст. 6 КПК України.(станом на 19.11.2012 року) По друге оглядаючи в деталях змонтований відеоматеріал, ми бачим людину з мисливською багатозарядною рушницею, в камуфляжному одязі (який не є формою лісової охорони-це Кватирко О.М.) Ніхто не запитав у нього що він робив у лісі, яким чином він виконував свої службові обов'язки без службового посвідчення, службового автомобіля, із заредженою зазделегідь рушницею (умисел застосовувати зброю, передбачаючи та усвідомлюючи можливі наслідки її застосування),перебуваючи на підпитку разом із своїми колегами, із зарядженою на момент "затримання" вогнепальною мисливської рушницею. Отже стосовно нього також необхідно було складати протокол за порушення правил полювання. Джипери дійсно мали зброю, яка знаходилась у чохлах та у салонах їхніх автомобілів. Будь яких добутих тварин, у салонах автомобілів, а також інших ознак незаконного полювання міліціонерами виявлено не було. Про які порушення законодавства Ви говорите! Складені протоколи не були підписані жодним з учасників інциденту. Ці протоколи в обовязковому порядку повинні надійти до Суду, який і повинен дати оцінки діям посадовців та осіб, на яких були складені адміністративні протоколи. Тільки Суд має поставити крапку у цій історії, не потрібно звинувачувати передчасно сторони конфлікту. P.S. http://dt.ua/LAW/volodar_lisu-49535.html Чомусь так трапилось, що Кватирко і раніше мав проблеми із законом, на той час він міг собі дозволити поранити працівників МВС... Шановна Прокуратура!!! - на цей раз досліджуйте всі обставини обєктивно, новий КПК Вам дозволяє це робити...... Джипери на відео - відомі люди, які не скривають своїх прізвищ і повідомили в органи МВС про даний факт письмовою заявою. Ці люди відстоюють Волинь на міжнародних та українських змаганнях джиперів де отримують призові місця. З Ваших коментарів виходить, що на позашляховиках не можна зявлятись у лісах, бо там на Вас може полювати лісник, це його власний ліс, а Ви там непрошені гості. Можливо джипери спортили Кватирку організоване ним елітне полювання????
Чеширский Кот до Джипер Показати IP 22 Листопада 2012 11:36
Чего-то подобного я ожидал. Нарушители умело воспользуются некомпетентностью правоохранителей. Судя по комментариям лесников и егерей, им еще учиться и учиться. Они привыкли сельских мужиков на понт брать, а как столкнутся с грамотными действиями потенциальных нарушителей, так сразу палить из ружья начинают. Посмотрим, что скажет самый справедливый украинский суд.
захисник фауни Показати IP 22 Листопада 2012 12:05
"Джипер" - зухвалий, дешевий журналіст-"технолог" або ще дешевший адвокат, якому вже дали завдаток. Виступив з таким же зухвалим текстом на захист "джиперів", які переганяють автомобілі, місцевих спекулянтів, які корчать з себе бізнесменів. А ще в компанію входив дрібний чиновничок з Турійської адміністрації. Ось і усі, так звані в коментарі, "відомі" люди з цієї зграї гопників, яким для повного тілесного задоволення бракує крові і за вбитого зайця чи кабана вони готові на будь-який злочин. Знаємо ми таких і не треба нас лякати. А хто прав чи винен, поживемо - побачимо.
СС до захисник фауни Показати IP 22 Листопада 2012 15:14
100%...)))
:) Показати IP 22 Листопада 2012 13:44
Їм потрібно було яйця повідстрелювати... А лісівнику дійсно ордена потрібно дати...
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2012 13:53
А чому вони з рушницями в лісі і без дозволу перебували ?
Мисливець до Лучанин Показати IP 22 Листопада 2012 15:37
А що потрібний дозвіл щоб перебувати з рушницею в лісі??......на років так 6-ть того стрілка засудити треба і все керівництво розігнати....алкашня ліісгоспівська
Невідомий до Мисливець Показати IP 10 Грудня 2012 11:10
Ти перш ніж писати такі коментарі почитай законодавство, де ти придурку отримаш питання, хто, як та коли може перебувати зі зброю у лісі. р.s незаконним полюванням згідно чинного законодавства перебування у лісі з мисливськими собаками або ловчими птахами не говорячи вже зброю. Працівники Державної лісової охорони - працівники правоохоронних органів. Перебувати в лісі та охороняти ліс і відповідно фауну у випадку якщо даний лісгоспп є користувачем мисливських угідь є їх обовязок.
двічі поранений колишній мисливець Показати IP 22 Листопада 2012 15:57
Більшої алкашні за мисливців не відшукати. Після кожного відкриття сезону звозять трупів зі знесеними по пяні черепами чи вивернутими назовні бебехами. Понапиваються, поналякають звірів, а потім пяні підкидають шапки і стріляють в них. Нашим мисливцям не зброю в руки давати, а палку гівно мішати, а замість горілки - кобилячу сечу.
Мисливець до двічі поранений колишній мисливець Показати IP 22 Листопада 2012 20:24
Не всі такі як ти запойні алкаші....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus