USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Базарники увірвались на виконком Луцькради і зірвали засідання. Оновлено

5 Лютого 2020 10:13
Підприємці зі Старого ринку після спроби законного примусового демонтажу торгових площ прийшли до Луцької міської ради.

Натовп увірвався в зал, де відбувалось засідання виконкому. Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт у зверненні до преси пояснив, що підприємців про перенесення ринку попередили завчасно і пішли їм на поступки, неодноразово відтерміновувавши демонтаж.

«Вчора ввечері працівниками департаменту муніципальної варти була вчинена спроба демонтувати незаконно встановлені контейнери. Це не спонтанний акт, не імпровізація. 29 січня була розірвана угоджа з КП «Луцькі ринки» щодо подальшого використання комунальної землі. Нагадаю, міська рада прийняла рішення не продовжувати оренду території, яку займає Центральний ринок, для торгівлі, за виключенням критого павільйону, який є у приватній власності.

Всі решта контейнери, відповідно до рішення міськради, мали перенести. Є нова територія, новий ринок почав функціонувати. Багато підприємців переїхали. Питання перенесення МАФів звучало вже давно. Про перенесення ще казали 15 грудня, але говорили, що підприємці закупили товар і їм треба було його розпродати, тому це відклали», – зазначив Пустовіт.

До зали засідань увірвались базарники, які заблокували роботу. Вони вимагають припинити перенесення ринку, представники міської ради відповідають, що це неможливо.

Григорій Пустовіт запропонував утворити робочу групу для обговорення питань переїзду, натомість базарники вимагають скликати сесію міськради.
Підприємці вимагають гарантій того, що ринок не будуть зносити в примусовому порядку, у відповідь Григорій Пустовіт зазначив, що не готовий давати гарантій, проте готовий обговорити питання з ініціативною групою по перенесенню ринку.

За станом на 10:30 перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник Костянтин Петрочук та Григорій Пустовіт хочуть покинути залу, адже мають заплановану нараду, проте люди блокують їх у залі та не випускають.
За станом на 11:40 натовп продовжує блокувати залу, поблизу міської ради зібрались пікетувальники з плакатами, до бокового входу принесли шини та бочки, по яких б'ють, аби створити шум.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Василь Показати IP 5 Лютого 2020 10:31
Наробили самі собі проблем з несвоєчасним вирішенням. Так само і з єквитком-спочатку єквиток,а потім 20 нових тролейбусів. У влади немає логіки.
Ее до Василь Показати IP 5 Лютого 2020 14:25
Ти точно "Вася", все було завчасно!!! Досить шанхая !!!!
Pavlo Показати IP 5 Лютого 2020 10:35
Зараз головне не відступити на зад і очистити той смітник!
Оля Показати IP 5 Лютого 2020 10:51
влада зробіть до кінця усе, що допустили вусенки, романюки, яковлєви, моклиці
Фіма до Оля Показати IP 5 Лютого 2020 11:19
....І дуже файно продовжують теперішні, по бульдозерам навіть переплюнули....
Ігор Показати IP 5 Лютого 2020 10:53
Базарників треба також зрозуміти, втрачати дохід ніхто не хоче. А ось підняти питання хто давав дозвіл на розширення ринку, хто брав за дозволи у свої кишені гроші, а нині створив подібну ситуацію, давно пора. Безкарність чиновників за прийняття рішень, які наносять шкоду громаді, породжує подальші зловживання і створює передумови для запровадження особистих прибуткових рішень.
Анонім Показати IP 5 Лютого 2020 11:00
Усі такі делові. Думають: от зараз Я скажу. Виконком зірвали.
Петро Показати IP 5 Лютого 2020 11:07
хай ці "плптники податків" не тероризують місто і їдуть торгувати на новий ринок. Ніхто не оформлений, а вони замість домовлятися з владою - набивали кишені Горгуту і Кандибі
Горгут Показати IP 5 Лютого 2020 11:09
міська рада. зуб даю. я нічого не брав. мої базарники із навколишніх сіл хочуть процвітання Луцька і замку Любарта. гляньте на прибрані алеї і пішохідні доріжки
Правдоруб Показати IP 5 Лютого 2020 11:20
А де самопожертва у вигляді самоспалення? Значить це лише базарний пустодзвін на який ніхто не зверне увагу...
знаю Показати IP 5 Лютого 2020 11:30
сотня бариг-спекулянтів качає права? сміх!
Луч... Показати IP 5 Лютого 2020 12:06
Хай переносять.. Тільки на новому ринку мала площа, четвертинна від тої що теперішній базар. Де там всіх розмістиш ?
ого Показати IP 5 Лютого 2020 12:09
200 базарників тероризують все місто. Треба прибрати той шанхай. Живу в Луцьку з народження. Там ніколи не було ринку. Була автостоянка, торгували з машин, стояв цирк. А потім невідь звідки наставили залізних будок і накидали гори лахміття з гуманітарки на розкладачки. Тепер ми всі лучани маємо з цим миритись, мало того міська рада зобов"язана віддати їм землю яку вони незаконно захопили в довічне користування?
таня Показати IP 5 Лютого 2020 12:27
які ви "нафік" - підприємці? ви що , щось виробляєте? Колись казали таке слово- " шпекулянти"! Які ви податки платите -340 грн, то податки ? Стоїте в центрах зайнятості на обліку і ще барижете? Хто з так званих підприємців платить ПДФО за найманих працівників ? Розігнати тих бариг давно пора і навести лад , засмітили всю площу: риба, ковбаси,влітку з мухами і т.д. Влада попередила , не виконуєте, потрібно розігнати силою !!!
гапка Показати IP 5 Лютого 2020 12:35
Однозначно розігнати, не створювати бардаку в місті. з тим лахміттям! Утворили майдан : прибрати і наказати! Були попереджені , виконуйте!
Анонім до гапка Показати IP 5 Лютого 2020 14:03
лайкай не лайкай а міську раду теж розігнати
Олексій Показати IP 5 Лютого 2020 13:30
Ти багато в чому правий, але ринок там вже є років 60. Землю потрібно проди у приватну власність під забудову з умовами що забудовник покаже і виконає ,, архітектурний план,, забудови і в цьому випадку першочерговість приватизації землі мають підприємці (інвестори, платники податків, які створюють робочі місця) і всі питання вирішаця раз і назавжди, якщо люди не справляється з цими умовами, тоді це інше питання. Мають бути ринкові відносини, свавілля міської ради виходить за межі, що хочуть те і приймають без логіки, в Луцьк з такими розкладами жоден нормальний інвестор не прийде, пенсіонери будуть ходити по смітникам, а місцеві царкі буду далі купувати за копійки землі і т д. І будувати ,,споживацьку байду,, щоб ми це все їли.
Пп до Олексій Показати IP 5 Лютого 2020 14:31
Яке свавілля,свавілля беззаконня і бардак це ринок,як тільки перевірка все зачинено,травлять людей антисанітарією і чорт знає якими продуктами,немають алежних документів,більшість не оформлені і не платять податків!!!!
Жанін Показати IP 5 Лютого 2020 15:27
Зразу видно, що базарники
Максим з цукрового Показати IP 5 Лютого 2020 18:06
На*уй той свинюшник
пето Показати IP 5 Лютого 2020 20:20
благоустрій на старому ринку буде тривати так довго як триває благоустрій 2 туалетів на Театральній площі. Сором за таку владу і сором за тих виборців, які за них голосували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus