USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Батьки не вірять, що семінарист повісився. ВІДЕО

7 Грудня 2011 16:32
Мати 18-річного семінариста, який повісився на території Успенського собору у Володимирі-Волинському, переконує, що сина примусили до самогубства.

Про це повідомили на сайті «Сфера-тв».

Батьки не ймуть віри, кажуть, що їх син не міг самотужки покинути цей світ. А от міліція за цим фактом кримінальну справу не порушує, мовляв, складу злочину немає.

Звістку про смерть сина сім’я отримала телефоном. Утім, жодних пояснень з боку керівництва духовної семінарії, де вчився хлопець, вони не отримали. Нічого не домоглися родичі покійного і в морзі, де робили розтин тіла.

Лариса Курзаєва, мати покійного стверджує, що до моргу перед розтином її не пустили.

18-річний Леонід родом з Великого Житина, а до Волині поїхав навчатися на священника. 28 листопада юнака знайшли повішеним на території духовної семінарії у Володимирі-Волинському, неподалік Успенського собору.

Ще з дитинства хлопчина працював прислужником у місцевій церкві. Мати хлопця із відчаєм показує життєрадісного сина на фото. Жінка переконує, що син не міг сам повіситися - це суперечило його життєвим переконанням.

«Дитина жила зі мною 18 років. Якби була хоч спроба, або він хоча б сказав, що у нього нема бажання жити… Він ріс в усіх на очах», - розповідає вона.

Зі слів жінки, хлопець ріс дуже чуйним і нікому не відмовляв у допомозі. Думок про те, що він не хоче жити, ніколи не було, - стверджує мати.

Сусіди теж не ймуть віри у те, що сталося. Вони розповіли, що Леонід був хлопцем духовним, тому добре знав, що самогубство – великий гріх.

«Він знав усе і розумівся на всьому. І не міг він такого сам зробити», - переконує сусідка Лариса.

Мати пригадала, що під час поховання на тілі сина були незрозумілі тілесні ушкодження. А от, хто їх наніс – і досі залишається таємницею.

Жінка детально розповідає, що у сина при похованні був синець на носі, а на кінчиках пальців – кров. Мовляв, вона не знає, звідки вони взялись, однак пошкодження були. Крім того, мати зауважила, що на губах і зубах сина теж засохла кров. Бачила вона і незначні поранення.

Як стало відомо, востаннє Леонід приїздив до рідного села за тиждень до трагічної події. Тоді зайшов і до свого духовного наставника, настоятеля місцевої церкви. Утім, нічого дивного у поведінці хлопця священнослужитель не помітив.

«Він ніколи не уникав проблем, які були йому поставленні. Ніколи нічому не відмовляв, і старанно приходив на богослужіння, де з усіма молився. Дитя, звичайно, не з такої вже благополучної родини. Батьки не зразу ходили до церкви..», - розповів настоятель Свято-Михайлівської церкви села Великий Житин отець Ростислав.

З його слів, хлопець намагався якимось чином наставляти своїх батьків, аби ті почали приходити до храму. І по можливості проводити з ними більше часу та допомагати.

Водночас у міліції розповіли, що смерть Леоніда наступила внаслідок самовільного повішання. Кримінальну справу не порушено. Батьки ж наполягають на ексгумації тіла та повторному розтині. Адже не погоджуються із версією правоохоронців. Вони припускають, що до смерті сина причетні інші люди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Івак Козолуп Показати IP 7 Грудня 2011 18:22
Може то співмешканці, чи самі ж "духовні наставники" з нетрадиційною орієнтацією, як в католицьких церквах на Заході.
georg до Івак Козолуп Показати IP 7 Грудня 2011 20:40
ВідповідьІвак Козолуп -Може вам полікуватись перед тим як щось писати?
Exaboto до Івак Козолуп Показати IP 7 Грудня 2011 21:47
ніі, ви що такого бути не може 100% вам кажу. А в католицьких церквах на заході - то все злі язикі наклепують. Наші священники самі хороші, як і ікони, і віра!!! І взагалі за такі слова ти в пекло попадеш!
Вічна память Показати IP 8 Грудня 2011 08:18
Питань багато ніж відповідей. Дійсно шкода хлопця. Версія самогубства зручна усім "зацікавленим", окрім батьків та знайомих. P.S. Обовязково необхідна додаткова ексертиза і неупереджене слідство
Ірина Показати IP 8 Грудня 2011 10:14
звірнітся до екстрасенсів на передачу, багото кому допомогли зясувати істину
Exaboto до Ірина Показати IP 8 Грудня 2011 11:15
так так, дуже багато кому вони допомогли. Так само як і астрологи, шамани, цілительниці, екзорцисти, прозорливі отці олександри та всякі інші шарлатани....
Сергій Показати IP 10 Грудня 2011 15:12
А братія мовчить собі, Витріщивши очі! Як ягнята; «Нехай,— каже,— Може, так і треба». Тарас Шевченко, "Сон". Шановні студенти училища, ви ж - учні Христові, що ж ви мовчите про беззаконня, які творяться в вашому закладі? Я часто чув від студентів неприємні історії про їх життя. Розказують і при цьому: тільки нікому не кажи! Не кажи прихожанам на церковному приході, не кажи світським людям, взагалі - нікому. Я кажу: чому ви про це мовчите. Каже: мені ще 3 місяці до доплома - буду говорити - відчислять. Якщо вам диплом і репутація дорожча ніж чиста совість, то прикривайте диявольщину і далі. Але чи зможете ви з цим жити?
Михайло. Показати IP 13 Грудня 2011 21:52
Зрозуміло що батьки переконані що винен хтось а не їхній син.Це пошире явище причину біди шукати на стороні. Я ще знаю засуджених які сидять за скоєні ними злочини а батьків переконали що їх підставили. звичайно батькам приємніше думати що їхнє чадо ангел а не злочинець. Я їх розумію і співчуваю. Щось подібне може бути і в цій історії.
Михайло. Показати IP 13 Грудня 2011 21:59
Зрозуміло що батьки переконані що винен хтось а не їхній син.Це пошире явище причину біди шукати на стороні. Я ще знаю засуджених які сидять за скоєні ними злочини а батьків переконали що їх підставили. звичайно батькам приємніше думати що їхнє чадо ангел а не злочинець. Я їх розумію і співчуваю. Щось подібне може бути і в цій історії.
Равик Показати IP 16 Грудня 2011 01:56
Михайлу - Нда, родителям неприятно осознавать, что сын свел счеты з жизнью. Это так. А руководству этой бурсы приятно признавать, что с ИХ учеником ИХ воспитанником на ИХ территории такое происшествие? Что же вы батюшки - ваш воспитанник и такое сделал. Ах, да это не ваш у вас все такие правильные, праведные.
Михайло. до Равик Показати IP 16 Грудня 2011 21:32
Звичайно якась доля моральної відповідальності лежить на них. Не заперечую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus