USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Завдяки депутатам від УКРОПУ на Волині проведуть ремонт у двох школах

3 Березня 2018 20:42
Депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов відстоюватиме виділення коштів із обласного бюджету на ремонт харчоблоку та спортивного залу у школі села Носачевичі, а також заміну вікон в спортивному залі школи села Крижівка Рожищенського району, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Носачевичівська школа І-ІІ ступенів – єдиний осередок освіти для 62 учнів навколишніх сіл. Багато дітей змушені добиратися до школи навіть із сусіднього району – Ківерцівського. Окрім школярів у приміщенні комунального закладу знайшлося місце і для 34 дошкільнят, адже тут знаходиться сільський ДНЗ. Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у цьому садочку замінили усі вікна на енергоощадні.

«Школа нова, вона була здана в експлуатацію у 1987 році, але проблем, які потребують термінового вирішення дуже багато. Так, після заміни вікон на енергоощадні стіни у харчоблоці почали вкриватися пліснявою, а на голови персоналу обсипається штукатурка», – зазначила директор навчального закладу Людмила Корнійчук.

За підрахунками фахівців ремонт харчоблоку обійдеться школі в 30 тисяч гривень. Окрім цього реконструкції потребує і спортивний зал. Упродовж багатьох років він був не лише центром навчання та фізичного розвитку учнів, а й чи не єдиним місцем, де молодь села могла корисно провести час.

Оглянувши школу Вячеслав Рубльов зазначив, що за 26 років незалежності України накопичилася величезна кількість проблем вирішити які одночасно просто неможливо. Однак, ніхто немає права піддавати дітей навіть найменшому ризику.

«Я твердо переконаний, що допоки у селах функціонують школи, садочки і ФАПи, доти в селі є життя. Закриття школи – це закриття культурного центру. Саме тому це має стати єдиною справою для усіх нас. На умовах співфінансування із сільською радою, ми допоможемо провести поточні ремонти для подальшого успішного функціонування навчального закладу», – зазначив депутат.


Заміни вікон у спортзалі просять педагоги школи села Крижівка. Кажуть: через відсутність актового залу в навчальному закладі, всі заходи змушені проводити в холодному спортзалі.

«Там дуже великі, високі і діряві вікна, а діти там і займаються, і репетиції проводять, і переодягаються. Тому це питання на часі», – кажуть вчителі.

«На найближчій сесії Волинської обласної ради ми будемо перерозподіляти кошти від перевиконання бюджету. Але потрібно, аби не тільки депутатський корпус облради працював над вирішенням вашої проблеми, а й місцева влада. Ми знайдемо кошти на заміну дірявих вікон але на умовах спів фінансування із районного бюджету. Ми працюємо над тим, аби гроші із обласного бюджету надходили на проведення ремонтів у садочках, на заміну вікон у школах, на потреби ФАПів. Це ті роботи, кошти на які роками розмивалися і зникали. Аби цього не було, усі роботи ми будемо робити спільно, залучивши не тільки обласний бюджет, але й районний і навіть сільської ради», - каже Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus