USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

За підвищення цін на ліки аптеки штрафуватимуть?

5 Грудня 2012 15:44
У випадку необґрунтованого підвищення цін, створення штучного дефіциту ліків через зловживання монопольним становищем, аптечні мережі можуть штрафувати.

Про це повідомили у територіальному відділенні Антимонопольного комітету України в області.

Так, відділення рекомендувало основним аптечним мережам області утриматися від дій, що можуть сприяти економічно необґрунтованому підвищенню цін або виникненню дефіциту лікарських засобів.

Рекомендації надали ТОВ «Волиньфарм», ДВТП «Волиньфармпостач», ТОВ «Сальве», ПФ Аптека «Вестфарм», ТОВ «Перфекс» з метою запобігання порушенням конкуренційного законодавства на ринку лікарських засобів, зокрема, у період підвищення попиту на лікарські засоби у зв’язку з щорічним сезонним зростанням рівня захворюваності на грип та ГРВІ.

Тервідділення АМКУ проаналізує наявність даних ліків у аптечних мережах, їх ціну, розмір торгівельної націнки і обґрунтованість підвищення ціни.

У випадку, як зазначив на засіданні колегії голова відділення В.Гупало, необґрунтованого підвищення цін, створення штучного дефіциту ліків через зловживання монопольним становищем – аптечні мережі будуть покарані накладенням максимальних штрафів згідно вимог конкуренційного законодавства.

Відділення й надалі контролюватиме становище на ринку лікарських засобів та виробів медичного призначення у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 5 Грудня 2012 16:27
P.S. На 250грн.=)))
лучанка Показати IP 5 Грудня 2012 16:42
Знову дорегулюють до дефіциту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus