USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

За оборудки у півтора мільйона на Волині не саджають

7 Червня 2012 16:58
Директора волинської фірми, який ухилився від сплати податків обсягом понад 1,6 мільйона гривень, засудили до умовного терміну ув’язнення.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

У суді з’ясувалося, що спритний бізнесмен, аби ухилитися від сплати податку на прибуток та ПДВ, упродовж 2007-2010 років незаконно завищував валові витрати та податковий кредит підприємства. Чоловік сфальшував накладні, податкові накладні та квитанції до прибуткових касових ордерів про нібито купівлю у низки фірм «товарно-матеріальних цінностей», які провів по бухгалтерському та податковому обліках свого підприємства.
Отож, він незаконно включив до складу валових витрат вартість товарів, які насправді підприємство не купувало, загальним обсягом майже 3 мільйони гривень.

Правоохоронці стверджували, що цим спритник безпідставно завищив валові витрати свого підприємства та незаконно включив до складу податкового кредиту власною фірми непевні суми податку на додану вартість.

Загалом упродовж чотирьох років чоловік ухилився від сплати податків обсягом понад 1,6 мільйона гривень.
Правосуддя визнало директора фірми винним у скоєнні злочинів в ухиленні від сплати податків у великих розмірах та у службовому підробленні.

Чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі із забороною займатись підприємницькою діяльністю на такий же строк. Окрім того, горе-бізнесмену світить конфіскація майна та штраф у 340 тисяч гривень.
Також йому доведеться сплатити податкові «борги» – 1,6 мільйона.

Слід додати, що служителі Феміди чомусь вирішили звільнити чоловіка від тюремного майбутнього, призначивши випробувальний термін у два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучано Показати IP 7 Червня 2012 17:50
Що блін за комсомольсько-кагебешні прийоми: коли справу порушують, людина невинна, то ЗМІ - кричать на всю. Хоч воно і яйця виїденого не варте. Коли ж тут і суд відбувся, то навіть і близько не згадають ані тобі імені, ані навіть фірми. Тьху!
) Показати IP 8 Червня 2012 09:40
бедняжка
Всезнайка Показати IP 8 Червня 2012 22:16
напевно Бондаручка яка на інфініті їздить . і далі ухиляється тільки через іншу фірму .лехкі гроші раз спробував і назавжди це як наркотик .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus