USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Які банки в Україні пройшли тест на стресостійкість*

26 Вересня 2014 13:38
В Україні стрес-тести на стійкість пройшли тільки ПриватБанк і ще 4 найбільших банки.

Проведений в рамках співпраці з МВФ стрес-тест 15 найбільших українських банків показав, що абсолютно надійними з них можна вважати тільки 5 банків, які зможуть витримати погіршення економічних умов і не порушити нормативні вимоги Нацбанку.

Як повідомили в НБУ, найбільш стресостійкими визнали ПриватБанк і Райффайзен Банк Аваль. Також до п'ятірки "міцних" банків увійшли українські дочки "Альфа-Банку", Ощадбанку і ПУМБ. Іншим банкам з групи найбільших, зокрема і державного (Ощадбанк, Укрексімбанк, Дельта Банк, Промінвестбанк, Укрсоцбанк, Надра Банк, ВТБ, «Фінанси і Кредит», УкрСиббанк, Укргазбанк), щоб вижити в нинішніх умовах, знадобиться значна докапіталізація - тобто залучення додаткових коштів від засновників.

Як відзначають в Нацбанку, потреба в докапіталізації цих банків може досягати 30% від розміру власного капіталу за станом на 1 вересня, і сьогодні розробляється спеціальний графік залучення додаткового капіталу. При цьому банкам, які не виконають вимоги НБУ щодо докапіталізації, можуть загрожувати санкції регулятора аж до введення тимчасової адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
економіст Показати IP 26 Вересня 2014 14:19
Потрібно правильно писати де Сбербанк (росія), а де Ощадбанк. Щоб читачам було зрозуміло.
Коломойський Показати IP 26 Вересня 2014 15:45
Совість майте !!! Банку ВТБ, центральний офіс якого знаходиться в Санкт-Петербурзі, ще потрібна якась державна допомога? Докапіталізація? ВТБ та Сбербанку потрібна КАПІТУЛЯЦІЯ!!!
економіст до Коломойський Показати IP 27 Вересня 2014 10:29
Докапіталізація ВТБ та Сбербанку буде за рахунок росії. Як би Приват був дійсно твій, то також в цьому списку був би судячи з твого рівня знань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus