USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ви все ще не платите? ‒ Тоді ми йдемо до вас, ‒ Байцим

21 Лютого 2012 17:39
У Луцьку кільканадцять підприємств виплачують своїм працівникам заробітну плату, нижчу від мінімальної. Щоправда, частина з них потрапила до переліку через те, що в працівників – неповний робочий день.
Про це йшлося 21 лютого під час засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обовʼязкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати у муніципалітеті.
Заступник мера Василь Байцим зауважив, що в обласному центрі працюють підприємства, де зарплата менша за мінімальну. «Нагадаю, що наразі цей показник становить 1073 гривень», ‒ додав посадовець.
Зокрема така ситуація на АТП №10721. Представник підприємства розповів, що в штаті АТП – 83 працівники. «У нас ‒ міжнародні рейси, і ми тримаємо по три машини. І мусимо їх тримати. Тому в нас не виходить сформувати нову зарплату. Виправимо ситуацію, коли виграємо нові конкурси», ‒ запевнив він.
Водночас представники фабрики «Лучанка» та ПП «Брук» розповідали, що їхні працівники не мають повного робочого дня, тому й отримують платню меншу, ніж 1073 гривні.
Варто зазначити, що не всі директори підприємств завітали на засідання. Тож Байцим сказав, що найближчим часом члени комісії поїдуть до них «в гості».
«Може, вони взагалі вже не працюють. Може, вони й не знають, що мінімальна ‒ зараз 1073. Хто не приходить, то приїдемо до них. А причину перевірити знайдемо», ‒ зауважив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Галина Показати IP 21 Лютого 2012 20:31
Голєва одяг в Париж шиє, а людям менше тисячі платить. Сміхота. Убожество моральне.))))))))))
Волиняка Показати IP 21 Лютого 2012 20:47
ЗЛОДЮГИ ВИ ЩЕ ТУТ ТО Я ЙДУ ДО ВАС
Metaller Показати IP 21 Лютого 2012 22:01
Нехай Байцим прийде до "Себе", приміром в Ківерці.
ТойХтовТемі Показати IP 21 Лютого 2012 22:59
Metaller - слів защітан.
Здрасте Показати IP 22 Лютого 2012 11:21
Дуже по-європейському: "А причину перевірити знайдемо», ‒ зауважив він.
Антон Показати IP 22 Лютого 2012 11:24
Справа в тому, що з/п не платять скрізь. Це така політика держави. Чим більше буде з/п, тим більше будуть податки. В такому разі підприємство - банкрот. Треба викинути податковий кодекс "на смітник" і зробити нормальні умови оподаткування, щоб підприємцям було вигідно платити високу з/п. У Європі робочий день такий самий як у нас, люди працюють по кваліфікації такі як ми, але з/п в десятки разів більша.Нонсенс у державному управлінні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus