USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинським селянам треба допомогти із житлом, ‒ посадовець

30 Серпня 2012 18:08
Серед сільського населення Волині потрібно проводити інформаційну роботу щодо облікової реєстрації житла.

Про це заявила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук 30 серпня під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

За словами Кучмук, у людей виникає проблема, як ввести в експлуатацію самотужки зведене житло. «Є певна нормативна база, треба її або донести до населення, або спростити, або наблизити ту послугу», ‒ переконана посадовець.
Тож, через існування такої проблеми, люди, особливо сільське населення, потребують роз’яснення, як «узаконити» житло. Адже без такої документації люди не зможуть ані застрахувати, ані експлуатувати його.

Задля цього Кучмук запропонувала провести інформаційну кампанію для населення. Зі свого боку вона запропонувала підтримку центру зайнятості.

Окрім того, із цим, на думку Кучмук, можуть допомогти й соціальні працівники, яких лише у цьому році на Волині стало на 300 осіб більше.

Задля реалізації програми доступності житла Кучмук запропонувала також провести облік будинків на вторинному ринку, переважно у селах, і вивчити попит на них. На думку Кучмук, для цього треба дослідити, скільки на Волині є житла, яке пропонується для реалізації і задовольняє критерії програми.

Придбання житла на вторинному ринку, на переконання Кучмук, забезпечить зменшення витрат. Тож, лише після купівлі будинку можна буде скеровувати кошти зі спеціалізованого фонду на його реставрацію чи добудову.

Врешті, члени комісії погодили доповнити проект рішення двома запропонованими Кучмук пунктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus