USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На рахунки ДП «Волиньвугілля» надійшло 5 мільйонів для шахтарів

3 Лютого 2016 09:07
Нововолинські шахтарі повернулись з Луцька лише із отриманими 5-ма мільйонами гривень. Про це інформує БУГ.

Голова незалежної профспілки шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухамеджанов пояснив, що виплата зарплати по шахті №1 здійснена у повному обсязі. Натомість два з половиною місяці невиплаченими залишаються кошти колегам-гірникам шахт «Бужанська» та шахти №9. «Ми приїхали, щоб підтримати наших товаришів. Ще одне питання, яке усіх нас цікавить – майбутня зустріч представників Міністерства вугільної промисловості, голів профспілок, керівництва шахт із інвесторами задля підписання можливих угод про інвестиції», – пояснив Анатолій Мухамеджанов.

Він зазначив, що кожна шахта має свій інвестиційний проект, який буде представляти у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості. «Цими проектами ми реально можемо довести, що шахти Волині мають майбутнє, і можуть працювати ще близько 10-ти років», – переконаний Анатолій Мухамеджанов.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков під час виступу зазначив, що заборгованість по зарплаті триває ще із жовтня. «Заборгованості по шахті №1 та шахті №10 немає. Виплатили усі кошти гірникам. Однак, шахтарі із «Бужанської» та шахти №9 уже більше 2-х місяців не отримують заслужену зарплатню», – пояснив Сапожніков.

Під час розмови у стінах Волинської обласної ради голова ОДА Володимир Гунчик дізнався у директорів та виконуючих обов’язків директорів шахт про об’єм видобутку вугілля по кожному державному підприємству, запаси вугілля та проблеми гірничої сфери. Окреме питання, яке ставив губернатор кожному керівнику шахти – наявність інвестиційного плану.

Губернатор Волинської області розповів, що спілкувався із Міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним днями. Під час телефонної розмови міністр Демчишин запевнив голову ОДА Гунчика про те, що із державних коштів на рахунки вугільних підприємств можуть надійти заборговані кошти за відвантажене вугілля. Загальний борг по відвантаженому вугіллю становить 4,7 мільйона гривень.

Головною проблемою із заборгованістю коштів ДП «Волиньвугілля» Володимир Гунчик вважає керівництво шахт, і зокрема керівництво «Волиньвугілля». Губернатор Волині запропонував керівникам створювати тижневі плани, які обов’язково повинні будуть виконуватись. «Якщо не виконуватимуться поставлені завдання – змінюватимуться директори вугільних підприємств. Це, я вважаю, правильним шляхом вирішення такої проблеми». Гунчик зобов’язав керівників шахт створювати плани, у яких пояснюватиметься перспективність шахт Волині перед Міністерством енергетики та вугільної промисловості.


Шахтарі повернулись додому лише із отриманими 5 млн гривень на рахунки ДП «Волиньвугілля». Коли повністю погасять буде погашено борг по зарплаті гірникам шахт «Бужанська» та шахти №9 «Нововолинська» дізнаємось згодом…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль Показати IP 3 Лютого 2016 09:12
Шахти треба закрити!
Тарас Чурило Показати IP 3 Лютого 2016 13:06
Цікаво, чи дойдуть вони тільки до простих шахтарів
Юлія Парій Показати IP 3 Лютого 2016 15:59
А потім вони загадково зникнуть з рахунків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus