USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинське зерно подорожчає?

4 Липня 2012 16:16
Волинські аграрії цьогоріч планують зібрати урожай зернових культур обсягом понад 700 тисяч тон. Приблизно дві третини зібраного хочуть продати. Для того, аби підвищити ціну продукту, деякі підприємства регіону оновлюють приймальні пункти, а біля Лукова облаштовують «європейську» колію.

Про це 3 липня під час наради-семінару з питань підготовки та організації проведення жнив розповів голова ОДА Борис Клімчук.

Зі слів губернатора, цьогорічний прогноз урожаю зернових культур на Волині – понад 700 тисяч тон. «А потреба внутрішнього ринку – 250 тисяч. Тобто стоїть задача близько 450 тисяч тон продавати», - додав він.

Тож Клімчук вважає доцільним модернізувати та розширити мережу об’єктів, які зберігають зернові культури. Мовляв, Волинь – прикордонна область і товаром можуть зацікавитися сусідні держави, а сучасні умови зберігання дозволять збільшити вартість продукту.

Підвищенню ціни зерна сприятиме, на думку чиновника, відкриття сховища у Лукові на Турійщині. «Там вузька колія і перевалка відбуватиметься на європейську колію. Тобто там є європейська залізниця, що дає можливість підняти ціну приблизно на 15 євро», - вважає посадовець.

До слова, 3 липня на ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», яке розташоване в Луцькому районі, відкрили оновлений приймальний пункт.

Директор товариства Євген Дудка розказав, що об’єкт призначений для відвантаження, сушки та відправлення товарів зерново-олійної групи в країни Західної Європи і внутрішній ринок.

«Вдень може прийняти до 1,5 тисячі тон. Швидкість приймання – 200 тон щогодини. Ми збудували мережу елеваторів, яка охоплює не тільки Луцький, а й Горохівський, Турійський, Рожищенський та Млинівський райони», - повідомив він.

Зі слів підприємця, такі пункти роблять процес зберігання зерна більш якісним, що сприятиме підвищенню вартості продукту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus