USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українська земля коштуватиме державі 300 мільйонів

28 Серпня 2012 15:10
Україна може втратити 98 гектарів своєї території на кордоні з Польщею. Причиною цього явища може стати зміна напрямку течії Західного Бугу.

Про це доповів начальник Західно-бузького басейнового управління водних ресурсів Віктор Бондарук під час засідання постійної комісії з питань екології і раціонального використання природних ресурсів 28 серпня.

Зі слів Бондарука, через розмивання берегу Західного Бугу, на деяких ділянках річка може змінити напрямок своєї течії. А це може стати причиною втрати майже 98,5 гектара українських земель.

Він зазначив, що наразі це явище уразило територію площею понад 30 кілометрів берегової лінії Західного Бугу. І незважаючи на укріплення берегів, які проводили у різний час, їх продовжує розмивати.

Задля попередження відторгнення територій України, за словами Бондарука, на Волині потрібно укріпити лише приблизно 20 із 119 ділянок, де є подібна загроза. Однак, він також додав, що на усі необхідні роботи треба 300 мільйонів гривень.

Частину коштів ще декілька років тому намагалися знайти у Польщі. Утім, після перемовин щодо спільного проекту, ця робота так і не була виконана.

Врешті, члени комісії вирішили рекомендувати профільним підрозділам підготувати та подати на розгляд постійної комісії погоджений з облдержадміністрацією проект звернення депутатів Волиньради до центральних органів влади щодо виділення коштів на фінансування заходів по берегоукріпленню річки Західний Буг на території Волинської області. Мовляв, проблема стосується території держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus