USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинська соя «поїхала» вузькоколійкою за кордон. ФОТО

9 Листопада 2012 15:07
Відокремлений хлібоприймальний пункт ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», що в селищі Луків, відправив за кордон перші 36 вагонів власно вирощеної сої.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Директор підприємства Євген Дудка розповідає, що обслуговуванням вагонів та навантаженням продукції займається 25 людей. «Ми вантажимо перші вузькоколійні європейські вагони-зерновози, наповненні волинським товаром. Наше підприємство має можливість відправляти на Європу щодня 36 вагонів. Зараз ми пакуємо сою, в планах – кукурудза та ріпак», ‒ сказав підприємець.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, який приїхав подивитися на перші відвантаження зернових, розповів історію будівництва вузької колії, якою волинське збіжжя прямує в Європу: «Колись тут, де зараз стоять вагони з соєю, базувались танки. Це був замаскований військовий об’єкт. Військова оборонна доктрина Радянського союзу передбачала можливість бойовий машин за одну добу дійти з Києва до Ла-Манша. Оскільки моторесурс танкового двигуна обмежений, то більшу частину шляху їх перевозили залізницею. В Мацеєві танки перезавантажуватись з широкої колії на вузьку. Останній раз на цій території щось вантажили років 20 назад. Опісля тут все заросло бур’яном, було повне спустошення».
«Колись існувала ідея створення фірми «ІнтерПортКовель». Сьогодні вона в мініатюрі відтворена та реалізована тут. Вантажі, їх обслуговування, сушка та фумігація зернових ‒ усе тут дотримано. Функціонує спеціальна лабораторія, працюють навчені спеціалісти, поруч митниця», ‒ поділився думками голова обласної державної адміністрації.

Міні-порт, як це підприємство вже встигли охрестити його власники, знаходиться в тридцяти кілометрах від Ягодинської митниці. Перший заступник начальника установи Любов Єленич зазначила, що стражі кордону радіють, збільшенню об’ємів експортних операцій, держава від цього стає економічно більш спроможною: «Торгівельний обсяг експорту в 2012 році становить 607 мільйонів гривень, що на 25 мільйонів гривень більше, ніж у минулому році. Ми сподіваємося, що цей порт дозволить наростити показники. Це вплине на економіку як області, так і країни. Сьогодні через Ягодинську митницю перевозять небагато зернових культур. Наші спеціалісти зробили 22 оформлення пшениці та 99 ‒ кукурудзи. Ми надіємось, що мобільність нового терміналу підвищить рівень експорту. Митниця готова до активної співпраці з волинським бізнесом. Ми йдемо на зустріч та створюємо усі умови, щоб митні оформлення проходили дуже швидко та якісно».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Працівник Показати IP 9 Листопада 2012 15:17
Злодій і шахрай ваш Дудка. Він знущається з людей,неплатить грошей.
Лариса до Працівник Показати IP 9 Листопада 2012 20:23
Факти, докази у прокуратуру!
Vox Populi Показати IP 9 Листопада 2012 19:46
Сам ти шахрай, працівник. Таких як Дудка ще пошукати треба, якби всі такі були... А якшо тобі не платить то значить є за що, алкашів він наказує жорстко
Теж працівник Показати IP 10 Листопада 2012 06:32
що ти чешеш, я не памятаю токого щоб Степанович пообіцяв і не заплатив,це мабуть підприємство на Волині де плиність кадрів найменьша. Причому всіх своїх працівників він знає в лице та по імені, як на елеваторах так і в колгоспах
Григорій Іванович Показати IP 10 Листопада 2012 11:52
"Оскільки моторесурс танкового двигуна обмежений," - обмежені знання та запас палива в баках!
Агроном Показати IP 11 Листопада 2012 21:32
Портять цими культурами наші землі, заради власник кишень. За декілька років у нас нічого не родитиме.
Теж працівнику Показати IP 11 Листопада 2012 22:29
Прямо як Македонський - кожного коня в морду ліца знав)
агроном теж Показати IP 12 Листопада 2012 12:26
колего агрономе СІВОЗМІНА
працівникк Показати IP 13 Листопада 2012 07:42
тяжко працюєм за малі гроші і підвищення зарплати немає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus