USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Влада «нищить» творчі школи в Україні. ВІДЕО

9 Квітня 2013 09:30
Обурені батьки та директори кількох естетичних закладів звернулися до ТСН. Їм оприлюднили документ, що дозволяє реорганізовувати і навіть ліквідовувати клуби, бібліотеки та сільські школи, а у школах естетичних — зменшити кількість годин і збільшити навантаження викладачам, проте за ту саму зарплату. Але найгірше, що цей документ дозволяє геть перекрити державне фінансування, — йдеться в сюжеті ТСН.

ТСН звернулася до відповідних відомств із запитом, але там наразі мовчать. Важливий документ — це лист Міністерства Фінансів до Міністерства культури, де йдеться про те, що школи естетичного виховання слід перевести на самоокупність. Тобто, батьки тепер мають платити самі за все: від музичних інструментів до оренди будівлі. Керівництво естетичних шкіл кажуть, що батьки і так скидаються на вапнування, але капітальний ремонт не потягнуть. Урядовці на їхні плечі хочуть звалити ще й зарплату викладачів. Наприклад, щоб утримувати приміщення, платити зарплату працівникам, техперсоналу, необхідно, щоб за кожну дитину сплачували як мінімум 1500 гривень. Хоча зараз за навчання гри на народних інструментах платять 70 гривень, а за фортепіанний відділ — 150.

Це означає, що плата за навчання зросте у десятки разів і стане приблизно втричі більшою за мінімальну зарплату.

Деякі батьки уже готові заради таланту дітей виїхати закордон. Викладачі розуміють, що таку схему можуть дозволити собі далеко не всі. І прогнозують, що якщо відбудеться переведення на собівартість, то із сотень учнів залишаться десятки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ирен Показати IP 9 Квітня 2013 14:49
Ну ви знаєте без музики можна якось обійтися,хто буде утримувати цілу школу ,куди ходить десяток учнів.А в бібілотеки взагалі ходить дуже мало дітей і студентів. Бо цей Інтернет все забрав, для чого сидіти шукати, сканувати чи ксерокс робити, а тим більше писати, коли в Інеті все зразу є.І дійно дуже багато бібліотек навіть у нас в Луцьку міські,обласні, філіали,хоч хто-небудь перевіряв, скільки на день приходить туди людей,допишуть,домалюють.Я буваю у головній бібліотеці на Шопена.Там зали величезні,сидять одні бібліотекарі, а читачів взагалі нема.Коли вони думає туди ходять.Цікаво скільки там бібліотекарів сидить.А скільки держава грошей на них витрачає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus