USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Укрзалізниця» повертає іменні квитки. ВІДЕО

3 Листопада 2012 13:28
Українці знову купуватимуть квитки на поїзди за наявності паспорта. Таким чином у цій галузі боротимуться зі спекулянтами. Водночас у транспортному відомстві не кажуть, чи призведе новація до подорожчання проїзних документів.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Для пасажирів «Укрзалізниці» принаймні один подарунок під ялинку вже є. З нового року придбати квитки на потяг можна буде лише за паспортами. «Укрзалізниця» знову повертається до вже раніше випробуваного методу.

Зараз біля кас особливого ажіотажу немає - не сезон. Навіть, якщо і приплюсувати 45 діб, буде лише середина грудня. Але квитків усе одно бракує. Подолати квиткову спекуляцію урядники беруться до літа. Продажем за паспортами та електронним квитком.

Транспортний куратор Борис Колесніков особисто показує як власники смартфонів купуватимуть квитки за допомогою QR-коду. Купи квиток на сайті «Укрзалізниці», сфотографувати, а вже провідник мобільним терміналом зчитає всю інформацію. «Ніяких спекуляцій бути не повинно, це - головне. Тому ми змушені, як говорили в СРСР, на прохання трудящих...», - запевняє Колесніков.

Нинішні трударі відразу згадали попередні ініціативи. П'ять років тому продаж за паспортом скасували через неефективність новації. Пасажири кидаються в різні боки. З одного боку - додатковий клопіт та й черги до каси рухатимуться повільніше, з іншого - за відсутності квитків поїзди курсують напівпорожніми.

«Складно, напевно, продати квиток, який має прізвище. При посадці провідник провіряв квиток, тому складніше реалізувати, а зараз люди ходили по сто доларів пропонували квитки на Сімферополь, а так сісти поїхати не можливо було», - розповідають пасажири.

Причетність до спекуляційних схем самих залізничників навіть визнали урядники. А от пасажири воліють говорити не про спекуляцію, а про корупцію, яку паспортом не викорениш. Для зручності пасажирів навесні на всіх станціях планують встановити і термінали для купівлі квитків готівкою або кредиткою.

Чи призведе електронний квиток та боротьба зі спекуляцією до подорожчання проїзду – «Укрзалізниця» не повідомляє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пасажир Показати IP 3 Листопада 2012 15:01
...візьмемо реконструйований вокзал у м.Луцьк. Євроремонт зробили - от тільки залишилось поміняти персонал і все буде "пісня"!!! За місяць пішов брати квиточки 0 із Києва до Луцька на 26 листопада - уважно подивився на сайті, перевірив наявність місць..і гайда!!!(небрав через інтернет, бо картка заблокована для оплати в неті). Популярно пояснив дівчині, що хочу взяти два квиточки на нижнє місце в плацкарті. Вона мені вибила!!!Верхнє і нижнє - мотивуючи тим, що їй заборонено продавати два і більше квитки на низ в одні руки, ссилаючись на правила. Я походив по вокзалу(шик!!!новенький вокзал-ще краскою пахне!ЄВРОПА!!!) -но ніде інформації відповідної не знайшов!Прогуглив інтернет - перечитав офіційний сайт укрзалізниці -інфа відсутня. Хотів порозмовляти із касиром - та куди там? вона закрила дверку і все!"рахуй пропало" От такий в нас сервіс - а от корупція- ОГОГо
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2012 15:08
Нажаль, в нашій країні без цього неможливо. Ми самі розбудовуємо не країну, а корупцію, хабарництво. Людину, яка повідомить про злочин в нас ненавидять не тільки злочинці, а й прості люди. Ще в школі починають всім класом цькувати дитину яка пожаліється про бідь-яке неналежне ставлення до неї, нівіть це відчувається зі сторони вчителів, які мали б це попереджувати. Дуже хочеться надіятись що завдяки цьому можна буде вільно пересуватись. А от придбати через інтернет квиток зі знижкою по студентському квитку, або дитячий взагалі неможливо. Що ж, будемо чекати літа 2013!
Гнидава Показати IP 4 Листопада 2012 19:47
"...Транспортний куратор Борис Колесніков..." смотрящій? ) смотряща ... зеків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus