USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Україна боргує 500 тисяч євро лише за 1 місяць

13 Лютого 2013 17:40
500 тисяч євро боргує Україна за рішеннями Європейського суду з прав людини лише за січень 2013 року.

Про це повідомив 13 лютого під час координаційної наради керівників правоохоронних органів регіону голова Апеляційного суду у Волинській області Петро Філюк.

«Хотів би вам донести інформацію, що каже Європейський суд з приводу того, які рішення ми приймали разом з вами, і яка оцінка цій діяльності через призму тих звернень, які були в Єврпопейському суді. Якщо взяти 2011-ий рік, то за рішенням Європейського суду з прав людини Україна зобов’язана виплатити 900 тисяч євро. Якщо взяти минулий 2012 рік – це вже майже 4 мільйони. А якщо взяти цей рік (лише січень), то за рішенням Європейського суду ми вже зобов’язані виплатити 500 тисяч євро» − наголосив Петро Філюк.

Нагадаємо, що борг України ще з часів незалежності за рішеннями Європейського суду з прав людини становить 130 мільярдів гривень.

Зокрема посадовець звернувся до волинських правоохоронців з приводу необгрунтованих справ щодо наркоситуаціїй на Волині: «Я вже мав можливість спілкуватися з багатьма керівниками правоохоронних органів. Я запитував: що таке 1 грам наркотичного засобу?! Його можна уявити. Що таке одна сота грама? Що таке одна тисячна грама? Але я от не можу уявити, що таке одна десятитисячна грама! І такі справи є. Ви їх направляєте, суди виносять вироки та ще й з позбавленням волі. Це явище, з яким треба боротися не шляхом показників».

Наостанок Петро Філюк розповів і про ситуацію у Волинській області. За його словами, за два роки (2011-2012 роки) у Волинській області з’явилося чимало проблем з неправомірними вироками, наркоситуаціями та нестачею часу на своєчасну підготовку документів для Європейського суду з прав людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
UA Показати IP 13 Лютого 2013 19:50
О, тоді скільки ж боргує середньостатистичний українець?!
гсг Показати IP 13 Лютого 2013 20:46
Філюку повага,респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus