USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

У «Волиньобленерго» кажуть, що ніхто нікого не дурить. Документ

21 Листопада 2012 13:09
Лист-реакція на публікацію «ВН» «Волинян дурять із платою за світло?» від 23 жовтня надійшов на електронну скриньку редакції.
Лист подаємо повністю і без змін.

Нагадаємо, що у «Волинських новинах» 23 жовтня 2012 року було розміщено сюжет власного кореспондента ICTV у Волинській і Рівненській областях Катерини Вознюк під назвою «Українці платять за світло більше, ніж використовують. Хто і як нас дурить?», в якому містилась критика роботи ПАТ «Волиньобленерго».

На наш погляд, цей сюжет був створений нашвидкуруч, без уважної перевірки фактів.

Уже в першому реченні стверджується, що «волиняни скаржаться на енергетиків – кажуть, майже півроку переплачують за світло». Як доказ, наводяться твердження мешканця села Усичі В’ячеслава Мачульського. Мовляв, «чоловіка здивували великі рахунки, тому вирішив порахувати сам. Лише за один місяць виявив переплату майже на 300 гривень. Із червня, нарікає чоловік, подарував енергетикам майже 800 гривень».


Пані Катерина прибула в ПАТ «Волиньобленерго» з вимогою перевірити та прокоментувати «завищений» рахунок, який був виставлений В.Мачульському. В її присутності рахунок було перевірено, доступно і вичерпно пояснено методику визначення кількості та вартості використаної споживачем електроенергії. Власкор нібито погодилась з тим, що помилок в рахунку немає.

Здавалося, що коментарі зайві, ситуація зрозуміла, і підстав для твердження щодо штучного завищення рахунків немає. Однак, автор, відповідно до назви сюжету «Українці платять за світло більше, ніж використовують. Хто і як нас дурить?», стверджує, що «такі рахунки за світло отримав не лише В’ячеслав. Ще частина споживачів, можливо, й досі нічого не помітила». Абсолютно ніяких доказів і підтверджень цьому автор не надала. Крім того, ще й зробила висновок, що «скаржитися на камеру люди бояться: кажуть, енергетики можуть помститися». Такі необґрунтовані, суб’єктивні твердження, на наш погляд, є наслідком легковажності окремих журналістів, які не вважають за потрібне ретельно перевірити доказову базу сюжету перед тим, як озвучувати його на багатомільйонну аудиторію телеглядачів.

З метою об’єктивної оцінки наявності чи відсутності помилок в рахунках В. Мачульського ПАТ «Волиньобленерго» звернулось до інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області та сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики у Волинській області з проханням провести перевірку із зазначеного питання. У результаті перевірки комісією рахунків за електричну енергію, виставлених В. Мачульському за період з березня 2010 року по вересень 2012 року, встановлено, що жодних неправомірних нарахувань до оплати не пред’являлось і рахунки виставлені без помилок. Підтверджено, що всі нарахування проводилися у відповідності до чинних постанов НКРЕ та Правил користування електричною енергією для населення. Акт перевірки додається.

Але, вочевидь, пані Катерині дуже не хотілося втрачати заздалегідь підготовлену «ласу новину» з такою гучною назвою і хотілося «захистити українців, яких тотально дурять».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 21 Листопада 2012 14:20
Якщо все так просто і помилок в рахунках людей немає, то чому керівництво Волиньобленерго відмовилося коментувати цю ситуацію і роз"яснити людям як відюуваються нарахування???
Волинянин Показати IP 21 Листопада 2012 14:23
Що наступили на болючий мозоль, а на вас і шапка загорілася, ха-ха
Читач Показати IP 21 Листопада 2012 18:17
Шо ви тут гоните. Люди самі не можуть розібратися, а бочку котять на Волиньбленерго. Уважно потрібно дивитися рахунок. Там написано скільки людина платить до 150 кВт скільки від 150 до 800 і скільки коли більше 800. Так що розкрийте очі люди добрі і порахуйте.
1111 Показати IP 21 Листопада 2012 22:24
а мені за жовтень приписали 300 квт лишніх теж"помилилсь"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus