USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку модернізуватимуть тепломережі?

4 Жовтня 2012 15:02
Сьогодні в Києві була підписана Угода про підготовку кредитного фінансування між ЄБРР, Луцькою міською радою та ДКП «Луцьктепло» для реалізації Проекту модернізації інфраструктури центрального опалення міста.

Про це повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Проект модернізації центрального опалення Луцька, в першу чергу, спрямований на підвищення енергоефективності комунальної інфраструктури, скорочення споживання газу та електроенергії, покращення якості послуг опалення та гарячого водопостачання для населення міста, ‒ йдеться в повідомленні.

Для модернізації ДКП «Луцьктепло» та інфраструктур центрального опалення міста ЄБРР буде залучено кредитні кошти та кошти інвестиційного гранту з Фонду «Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та екології» («Е5Р»).

«ЄБРР із задоволенням підтримує реформи Уряду, а також міста і компанії на локальному рівні, спрямовані на модернізацію муніципальної інфраструктури, скорочення енергоспоживання та підвищення якості послуг центрального теплопостачання. Ми сподіваємось на плідну співпрацю з ДКП «Луцьктепло» і містом Луцьк, які поділяють наше бачення щодо розвитку та реформ у секторі муніципальної інфраструктури» - зазначила Лін О`Греді, заступник Департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР (Лондон).

«Нам дуже приємно, що ми маємо можливість підписати цю угоду із ЄБРР. Проект дозволить здійснити модернізацію системи теплопостачання у Луцьку, що є дуже важливим та своєчасним кроком для тепломереж міста. Це дозволить значно підвищити якість комунальних послуг для лучан та запровадити новітні енергозберігаючі технології», – наголосив Луцький міський голова Микола Романюк.

«Підготовка та підписання угоди сьогодні – результат спільної тривалої роботи представників банку, влади міста, комунального підприємства та експертів Агенції. Організувати та знайти необхідне фінансування енергоефективних модернізацій – головне завдання Української Енергетичної Агенції. Ми сподіваємось, що успішна реалізація Луцького проекту дасть поштовх для поширення досвіду енергоефективної модернізації комунальних інфраструктур в інших містах України», - зазначив Гінкул Андрій, виконавчий Директор Української Енергетичної Агенції.

Довідково:

Банк ЄБРР, що належить 63 країнам і двом міжурядовим організаціям, підтримує розвиток ринкової економіки та демократії.
Українська Енергетична Агенція – здійснює експертну оцінку проектів, надає методичну та організаційну допомогу органам влади, підприємствам в реалізації проектів з енергетичної модернізацій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 4 Жовтня 2012 17:35
Ведь разворуют, как всегда.
Спортсмен Показати IP 5 Жовтня 2012 10:25
А де ж прочитати, які дії передбачені цим проектом? Що конкретно модернізують?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus