USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У луцькому ПУМі незаконно збирали гроші з батьків

10 Квітня 2012 17:14
У Палаці учнівської молоді збирали фіксовані благодійні внески, які сплачували батьки дітей, котрі займаються у цьому закладі. Але це суперечить чинному законодавству, адже позашкільна освіта в комунальних закладах має бути безкоштовною.
Про це у коментарі «ВН» розповів старший помічник прокурора Волині Олексій Гоманюк.
Прокуратура Луцька перевірила, як же охоплені змістовним дозвіллям діти в комунальному закладі «Палац учнівської молоді».
«Встановлено, що в ПУМі діє піклувальна рада, до складу якої входять батьки учнів. Рішенням піклувальної ради встановлені чіткі розміри благодійних внесків у творчі колективи учнівської молоді. Це діє всупереч вимогам Закону України «Про благодійництво та благодійні організації», згідно з яким благодійництво – це добровільна безкорислива пожертва фізичних та юридичних осіб», - розповів Олексій Гоманюк.
За його словами, це свідчить про фактичну платну позашкільну освіту, тож унеможливлювало вільний доступ до неї дітям із, наприклад, незаможних родин.
За фактами цих порушень прокуратура винесла подання, на підставі якого трьох посадовців Палацу учнівської молоді покарали – притягнули до дисциплінарної відповідальності.
Окрім того, правоохоронці опротестували рішення піклувальної ради стосовно фіксованих благодійних внесків. Цей протест прокуратури - задовольнили.
«Законність використання цих коштів буде перевірено прокуратурою міста Луцька», - розповів Олексій Гоманюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 10 Квітня 2012 17:23
Для цього потрібна була спецперевірка? Це ж всім відомо, а те як в школах збирають на благодійництво та ремонт, а в інститутах на методички і екзаемни чи заліки )) Показуха це все, а не робота прокуратури.
Лучанин 2 Показати IP 10 Квітня 2012 18:17
Наша прокуратура, як три мавпочки - сліпа, глуха та німа. І очі відкриваються лише за чіткою вказівкою. Куди не ткнись - кругом побори, а вони до ПУМа вцепились, а чому не до продажних суддів чи хабарників ГАІшніків???
Ворона Показати IP 10 Квітня 2012 22:00
Останнім часом прокуратура дуже "любить" освіту. Всі дороги ведуть до навчальних закладів.
Руслана Показати IP 11 Квітня 2012 09:39
може це і показуха, але може хоч трохи припиняться ті побори з батьків
батько Показати IP 11 Квітня 2012 13:46
Їм просто не слід було добровільні пожертви батьків робити фіксованими і ставити на конвеєр. Поприпухали. А треба було трохи попуститсь і задуматись, тим паче, що прокуратура займається цим питанням не перший день.
саша Показати IP 12 Квітня 2012 09:33
бабло перемагае зло.
Олександр Показати IP 1 Травня 2012 20:41
читав про це на сторінках "ВолиньТаймс": http://volyntimes.com.ua/news/572, http://volyntimes.com.ua/news/551 ...це добрий правовий прецидент! Маховик запускається ...чув, що та ж "ВолиньТаймс" збирає інфу про інші "бізнес-дії" державних закладів ...і міськради теж ;) Тож як маєте цю інфу, а не лише емоції, прохання "зливати" та підтрмувати особистими свідченнями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus