USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У ківерцівських комунальників завищені зарплати? ВІДЕО

9 Лютого 2012 13:46
На деяких комунальних підприємств міста Ківерці на Волині – великі адміністративні витрати. Зокрема – на заробітну плату директорам.

Про це йшлося під час сесії Ківерцівської міської ради, відео з якої опублікував сайт Ківерці ON LINE.

Зі слів голови комісії з питань планування, бюджету, фінансів та економічного розвитку Ківерцівської міськради Надії Філіпчук, у керівників деяких комунальних підприємств міста зарплатня - завищена. Мовляв, якщо порівнювати, для прикладу, адміністративні витрати КП «Водоканал», то вони на 73% більші, ніж загальновиробничі. «А в адміністративні витрати входить заробітна плата чиновникам, які організовують роботу надання послуг», - каже депутат.

Також її не задовольняє, що на платню 20 працівників «Водоканалу» щомісяця витрачають з міської казни 199 тисяч гривень, а на КП «Енергія» майже ту саму суму заробляє 10 чоловік.

Така ситуація, на її думку, впливає на збільшення вартості послуг підприємств.

Директор підприємства «Водоканал» Анатолій Сапожнік стверджує, що оплата праці керівників КП регулюється відповідною галузевою угодою міністерства ЖКГ та розпорядженням голови Волинської ОДА.

«Якщо працює 500 чоловік, то такий-то коєфіцієнт, якщо 1000 чоловік - то такий-то. Щоправда там не вказано, що робити на підприємствах, де менше як 500 чоловік. Але в нас він менший, ніж на підприємствах, де 500 людей працює», - розказав він.

На це Філіпчук зауважила, що прийнята нова галузева угода. «Вона має нараховуватися відповідно до кількості працюючих на підприємстві», - пояснила обранка громади.

Голова бюджетної комісії запропонувала, аби на наступній сесії міськради, розглянули питання про коригування оплати праці керівникам комунальних установ та встановили певні граничні мережі.

Однак Сапожнік запевнив, ніби прокуратура обов’язково відмінить подібне рішення виборного органу.

Тож, питання врегулювання оплати праці КП розглянуть на засіданні бюджетної комісії ради, і, можливо, внесуть до порядку денного чергової сесії.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Йован Показати IP 9 Лютого 2012 14:03
Яку зарплату отримувала філіпчук і яку зараз отримує пенсію. Зарлаті Сапожніка до неі далеко.
Ковельчанин Показати IP 9 Лютого 2012 14:50
на платню 20 працівників «Водоканалу» щомісяця витрачають з міської казни 199 тисяч гривень ---- Нфіга сє. Це десь 7 тисяч середній оклад. Хороше живуть
Ваня Показати IP 9 Лютого 2012 15:28
ОТо да.Ото деруть за воду з кожного по 100 грн.- це без лічильників, щоб одержувати захмарну зарплату. Боже, а хто ж їх повинен контролювати- це ви падково не ви чиовники в обласних контролюючих фінансових органах і КРУ. За що ви одержуєте зарплату нічого не роблячи. Отака в нас робота у всіх структурах, де корумповані всі контролюючя органи. А ЖЕКИ в також захмарна зарплата за наш рахунок.Оприлдюднити всю зарплату працівників ЖЕКів і гарно рощшифрувати послуги, які вони не дають, а то платимо за ці послуги, які вони малюють, яких і ніколи не було в нас, та й ніхто їх не виконував.
MD Показати IP 9 Лютого 2012 16:12
Хай шановна Надія розкаже, що робилося там, де вона донедавно працювала керівником, коли простий службовець з його мінімальним окладом отримував премію 20% і вона з її величезним ..окладом мала 95-100%. А взагалі, комунальні підприємства останнім часом перетворюються в гарний бізнес для керівників та окремих структур по викачуванню ГРАНДІОЗНИХ сум із зубожілого населення іменем держави. Причому половина населення вперто впевнена в тому, що, цитую: НУ ЦЕ Ж ВСЕРІВНО ІДЕ У ДЕРЖАВНУ КИШЕНЮ...
ківерчанин Показати IP 9 Лютого 2012 17:53
про це добре знає міський голова жгутов ,але матеріально зацікавлений в такій ситуації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus