USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

У Любомлі відбулося віче

9 Лютого 2015 14:56
Народне віче, організоване громадською організацією «Християн-волонтерів», відбулося вчора, 8 лютого, на центральній площі Любомля. Під час нього стало відомо, скільки коштів зібрали волонтери під акції «Зігрій солдата». Окрім того, оприлюднили інформацію, які проблеми трапляються під час вручення повісток, - про це пише БУГ.

Зауважимо, під час віче волинян закликали продавати американцям на аукціонах старі речі ручної роботи.

Так, послухати виступи населення та громадських активістів прийшло близько сотні любомльчан та гостей з району. Волонтер Андрій Дем’янчук повідомив, що частину грошей, а саме 50 тисяч гривень, які зібрали під час акції «Зігрій солдата», вже витратили на амуніцію. Щось вже відправили хлопцям на Схід, іншим забезпечать бійців, які згодом відправляться воювати в рамках четвертої хвилі мобілізації.

Спочатку на віче разом із святими отцями присутні помолилися за Україну, за тих, хто воює на Сході й мерзне в окопах. Пізніше виступив виконувач обов’язків військового комісара Ігор Шепелєв. Він наголосив, що склалася непроста ситуація, адже трапляється багато випадків, коли з різних причин не можна вручити повідомлення чоловікам для явки у військкомат. Шепелєв закликав приходити до районного військкомату: «Всім страшно, але потрібно перемогти ворога. Українці завжди були найкращими воїнами, й вірю, що серед вас також є воїни, сини нашої держави».

До громади звернувся і Сергій Духницький, боєць, який кілька днів тому повернувся із зони бойових дій. Він згадав, що дуже часто доводилося рятувати простих людей, не говорячи вже про солдатів. «Воювати страшно, проте потрібно розуміти, що коли не зупинимо ворога там – завтра він буде тут» – резюмував боєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Лютого 2015 16:39
коментар було видалено
Анонім Показати IP 9 Лютого 2015 17:27
закликали продавати американцям на аукціонах старі речі ручної роботи - а чи не являють вони культурної цінності для України? Попробуй таку річ через Ягодин перевезти - зрадник! Ще й строк впаяють! А тут прямий заклик! Чи не пришиють зраду державних інтересів організаторам, і ВН теж може за паровозом піти.
оуч до Анонім Показати IP 9 Лютого 2015 18:39
=) ВН дуже злякалися, напевне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus