USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

У Ківерцях збирали гроші для «кіборгів»

16 Лютого 2015 10:00
У Ківерцях збирали кошти на лікування двох поранених в аеропорту Донецька «кіборгів».

Так, відбулася акція «Зігрій солдата» – своєрідний варіант популярної влітку акції Ice Bucket Challenge. Її учасники виливали на себе відро холодної води, жертвували у скриньку гроші і викликали на «дуель» інших людей, - повідомляють на сайті Ківерцівської РДА.

Зауважимо, до флеш-мобу «Зігрій солдата» долучилися активісти громадського формування з охорони громадського порядку у Луцьку. Естафету Луцьку передав Любомль. Акція «Зігрій солдата!» започаткована волонтерами, спрямована на підтримку воїнів АТО. Під час своєрідного флешмобу учасники не тільки обливаються крижаною водою, а й перераховують кошти на допомогу тим, хто нині несе службу на Сході України.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, крижаною водою заради бійців АТО вжеоблилися головний міліціонер Луцька Петро Шпига, начальник Луцького міськвідділу УМВСУ у Волинській області полковник міліції Ігор Муковоз.

Таким чином збирали кошти на лікування важко пораненого в одному з останніх січневих боїв у Донецькому аеропорту «кіборга» Віктора Михальчука із села Залісоче Ківерцівського району, який зараз перебуває у Луцькому військовому госпіталі. Під час акції стало відомо, що у Луцькому госпіталі нині проходить курс лікування ще один поранений «кіборг» Сергій Мельник із села Гор’янівка. Тож прийняли спільне рішення зібрані кошти розділити між родинами бійців.

Нагадаємо, священик Волинської єпархії Української православної церкви привіз у Луцький госпіталь визволеного з полону пораненого “кіборга” - Віктора Михальчука.

Під час акції зібрали 10 105 гривень. Керівник районного осередку «Самооборони» Сергій Гетманчук та начальник відділу молоді і спорту райдержадміністрації Ольга Поліщук після заходу передали зібрані кошти рідним поранених бійців: 1600 гривень мамі Сергія Мельника Світлані Ульянівні і 8505 грн – дружині Віктора Михальчука Оксані.

Нагадаємо, Віктора Михальчука і Сергія Мельника мобілізували під час другої хвилі і з 1 вересня 2014 року захищали нашу державу у різних населених пунктах на сході України. Згодом потрапили у Донецький аеропорт. Під час одного з останніх боїв обоє чоловіків були поранені, Сергій отримав трішки легше поранення і зміг самостійно вибратися, врятувавши при цьому ще одного пораненого товариша. А Віктора поранили у голову, руку та ногу, потрапив він під завали бетонних плит. Четверо його побратимів витягли чоловіка з під завалів і всі разом, серед інших «кіборгів» потрапили в полон бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus