USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

ТОП-9 штрафів волинського АМКУ

14 Листопада 2012 14:49
Протягом січня-жовтня 2012 року волинські антимонопольники «виписали» 9 штрафів обсягом більш як 14 тисяч гривень кожен. Ще кільканадцять підприємств зобов'язали сплатити 10 тисяч.

Зі слів очільника тервідділення АМКУ Віктора Гупала, відповідно до законів України, обсяг максимального штрафу, яким волинські антимонопольники можуть покарати нечесний суб'єкт господарювання, обмежено 68 тисячами гривень. «Якщо ж нанесено шкоди на суму, яка перевищує максимум, ми передаємо матеріали справи в центральний офіс», - додав посадовець.

Також він пояснив, чому при написанні закону обрали саме цю цифру: штрафи «прив'язані» до неоподаткованого мінімуму доходів громадян, який нині становить 17 гривень.

«До 2011 року розглядалися справи, де максимальний штраф не перевищував тисячу мінімумів, а з 2011 року - 4 тисячі. Таким чином, збільшилася відповідальність територіальних відділень», - зауважив чиновник.

Водночас він розказав, що на Волині більшість порушників сплачують штрафи без оскарження в суді. Хоча, бувають такі випадки, коли 2-3 роки справи «лежать» в судах і штрафи «зависають».

Також він надав інформацію щодо найбільших штрафів волинського АМКУ в 2012 році:

9. ПАТ «Ковельмолоко» - 15 тисяч

Приватне товариство вже сплатило штраф до казни, а покарали його за зловживання монопольним становищем на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

8. РЖКП №2, Ковель - 17 тисяч

Це єдине комунальне підприємство в переліку, яке отримало такий великий штраф від АМКУ. Контролери вирішили, що установа зловживала монопольним становищем на ринку послуг із вивезення рідких побутових відходів.

До речі, РЖКП №2 штрафу поки не заплатило. Відповідно до українських законів, вони протягом 60 днів можуть оскаржити рішення антимонопольників.

7. ТОВ «Волинський Нафтовий Дім» - 17 тисяч

Торговці скрапленим газом, який продавали на спеціальним заправках, зловживали монопольним становищем в одному з районів області. Штраф сплачено.

6. ТОВ «Золотий екватор» - 17 тисяч

Аналогічне порушення «Золотий екватор» вчинив в одному з районів Волині. Штраф сплачено.

5. ТОВ «Нововолинська торгова компанія» - 25 тисяч

Товариство зловживало монопольним становищем та необґрунтовано збільшило вартість послуг в зоні митного контролю. Зі слів Гупала, йдеться про зберігання транспортних засобів, отримання вантажу тощо.

Підприємство визнало порушення і зобов'язалося сплатити штраф.

4. ПАТ «Галичина» - 30 тисяч

Підприємство сплатило вказані кошти за зловживання монопольним становищем на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

3. ТОВ «Аквалюкс-ЛТД» - 30 тисяч

Підприємство покарали за антиконкурентні узгодженні дії під час тендеру з постачання насосів для луцького «Водоканалу». Штраф сплачено.

2. УСП «Україна», Чернігів - 40 тисяч

Суть порушення - поширення недостовірної інформації. Товариство розміщувало у волинських ЗМІ повідомлення, для прикладу, про те, що людина, віддавши їм 2 тисяч гривень, за певний період часу зможе отримати 20 тисяч. Однак, очікуваних грошей волиняни не побачили.

Підприємство оскаржує рішення антимонопольників в судах і досі не перерахувало гроші в державну казну.

1. ТОВ «Архбудекспертиза», Харків - 68 тисяч

Як і УСП «Україна», товариство не визнало порушення і звернулося до суду. Нині триває розгляд скарги «Архбудекспертизи» в харківських судах.

Найгірше ж, зі слів Гупала, те, що воно й далі поширює інформацію, яка вводить в оману. Бо закони України не забороняють товариству це робити, доки не буде відповідного рішення служителів Феміди.

Підготував Анатолій Котлюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Семен Показати IP 14 Листопада 2012 15:00
А расчиталось ли это ПАТ «Ковельмолоко» с селянами за зданое молоко? Или вместо оплаты народу за сданое молоко деньги на штраф?
патріот Показати IP 14 Листопада 2012 15:52
А як там Ковельський хлібокомбінат який ціну на хліб підняв?!
Лариса Ковель до патріот Показати IP 15 Листопада 2012 19:44
Ковельське РЖКП 2 працює зразково то вам не луцькі жеки. В нашому місті кращий порядок а контролери вирішили, що установа зловживала монопольним становищем на ринку послуг із вивезення рідких побутових відходів. Дурню контролери вирішили.
Валєра Показати IP 15 Листопада 2012 10:19
топ-9 - тому, що їх всього 9 було? А цікаво скільки з цих 9-т написаних зтягнуто?
зе бест до Валєра Показати IP 15 Листопада 2012 16:42
Саме реальне стягнення було б показником, яким можна було б хизуватись...Як правило, це все гроші аморфні, "на папері", тобто для звіту...
цікаво Показати IP 15 Листопада 2012 14:06
вони простим підприємцям намагаються виписати по 20 тис штрафу!!! а ковельмолоко - 15. ото справедливість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus