USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Суд розбереться, чи брав депутат хабарі

7 Квітня 2012 14:33
Прокуратура Волині завершила досудове слідство і спрямувала до Ківерцівського райсуду кримінальну справу по обвинуваченню в одержанні хабара начальником відділу освіти Ківерцівської РДА, депутатом райради Юрієм Барчуком.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Кримінальну справу проти чиновника правоохоронці порушили за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – одержання хабара.
Виконувач обов’язків начальника слідчого відділу прокуратури області Ігор Юрін розповів, що екс-начальник відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації використав своє службове становище в особистих корисливих цілях.
Колишнього державного чиновника обвинувачують у тому, що у своєму службовому кабінеті отримав хабар у 100 доларів за працевлаштування місцевої громадянки на посаду бухгалтера відділу освіти і успішне проходження нею випробувального терміну. Ще 400 доларів США начальник районного відділу освіти начебто вимагав у відвідувачів, як гарантію свого сприяння за влаштування дитини у дитячий дошкільний заклад № 2 міста Ківерці.

«Швидке і незаконне збагачення, легкі, але злочинні гроші, які «заробляв» посадовець, спонукали його до вчинення все нових, корисливих злочинів», - стверджує прес-служба прокуратури.
Того ж дня у своєму службовому кабінеті освітянин нібито отримав від директора приватного підприємства ще один хабар в сумі 500 гривень. Підприємець мусив «позолотити руку» корисливого екс-чиновника, аби отримати його начальницьке погодження за виключне право виконувати будівельні роботи з теплоенергозбереження у загальноосвітніх закладах Ківерцівського району та забезпечення подальшої оплати вартості таких робіт за державні кошти.

Колишньому начальнику відділу освіти Ківерцівської РДА загрожує позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 7 Квітня 2012 18:55
А від якої він партії депутат, хто знає?
Знайко$200$ Показати IP 8 Квітня 2012 06:31
А ви спробуйте до психлікарні у Ліпинах свнітаркою влаштуватись. 100 баксів може й мало буде, проте воно того варте!
Народ Показати IP 8 Квітня 2012 08:01
Був членом Нашої України, а депутатом став від Єдиного центру
Ольга Показати IP 9 Квітня 2012 11:41
Боже мій, одного козла відпущення зловили, так вони всі такі,кожен найменший чиновничок, який сидить у теплому кріселочку, нікого не візьме на роботу просто так.Все за гроші. А як вершать долі, хочуть звільнять, а просто так, щоб свого посадити, яки рахується на робті0, грошики справно одержує, але на неї не ходить.І це найбльше так робиться на жаль в бюджетних організаціях,люди там настільки залякані, що й слова бояться промовити,бояться чиновника та такого як вони.Дивного тут нічого нема. Доки ми будемо боятися, не будемо захищатися, так нами і будуть поганяти, як бидлом, як баранами , такі ми українці,одного зжеруть, а всі не виступлять.
Carrieann Показати IP 30 Квітня 2012 15:58
That's cleared my thoughts. Thanks for contirbutnig.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus