USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Субвенції для Луцька: освіта vs медицина

31 Жовтня 2012 16:03
Депутати Луцької міськради розподілили субвенцію з держбюджету на потреби освіти, охорони здоров’я і соціальної сфери, щоправда, з умовою, що для медиків наступного місяця влада знайде ще гроші.

Про це стало відомо під час 33 сесії міськради 31 жовтня.

Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, мова про понад 4 мільйони гривень на потреби освітян, 1,6 мільйона – для медиків і майже 400 тисяч гривень для територіального центру обслуговування одиноких і непрацездатних громадян.

Такий розподіл коштів не влаштував депутатів міськради від медицини. Голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, головний лікар Луцької поліклініки №2 Ганна Кравчук зауважила, що медпрацівники 9 місяців працювали так, щоб зекономити державні гроші.

«По закладах охорони здоров’я, коли ми проаналізували, працівники у відпустки без збереження заробітної плати ходили, середній показник ‒ 4,55, а по освіті ‒ 1,46. Пропоную підійти до перерозподілу коштів «по совісті». З освіти й соціальної сфери зняти по 100 тисяч», ‒ наголосила Кравчук і додала, що з початку року медики зекономили 1 мільйон 300 тисяч гривень державних коштів.

Тим часом Лілія Єлова переконувала, що кошти розподілені пропорційно до потреб: «Я не знаю, як ви рахували, але там невелика різниця по відпустках. Перерозподіл, відповідно до першопочаткової нестачі, – в освіті була більша нестача. Підстав для перегляду не бачу», ‒ звернулася до депутатів головний фінансист міста.

Зрештою, обранці громади пропозицію Ганни Кравчук не підтримали, на що депутат Степан Цимбалюк (колишній головний лікар Луцької поліклініки №3, ‒ «ВН») відреагував: «Охорону здоров’я кидаєте так під ноги».

Натомість позитивно обранці громади проголосували за пропозицію Луцького міського голови Миколи Романюка. Вони підтримали проект рішення з уточненням, що для потреб медицини влада вишукає 200 тисяч гривень. Їх планують передбачити для галузі охорони здоров’я в середині листопада під час наступної сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Остап Показати IP 31 Жовтня 2012 20:12
Правильно, як завжди налаштували медиків проти освітян, вічне змагання, що одним бюджетникам виплатили аж на 120 гривень більше, ото щастя привалило. Але інше, навіщо медикам зарплата? Себе відстояти не можуть (бастувати не можна), клятву Гіппократа давали, а в кишені їм кладуть стільки, що у всіх подих перехоплює. проте життя іде далі і як кажуть: "Якщо, думаєте, що платите, так і думайте що вас лікують".
Знаючий до Остап Показати IP 1 Листопада 2012 00:48
По-перше не медикам, а лікарям, бо інші категорії нічого не отримують, рідко коли що перепадає, частіше і не подякують. А щодо "у відпустки без збереження заробітної плати ходили", то є чинний наказ уряду на який тепер зобов'язана відреагувати прокуратура з відповідними наслідками. Це стосується і освітян.
Остап + Показати IP 31 Жовтня 2012 20:14
Г. Кравчук, С. Цимбалюк, Ю. Корольчук - респект і уважуха, прохання відстоюйте більше, то може якісь копійки і дадуть.
Українська жаба Показати IP 1 Листопада 2012 12:14
Невже чиновники ще вчаться? мабуть погано. Не жміть гроші на медицину. Голодний медик, без інструментів і засобів для роботи - додаткові витрати пацієнту. Чиновнику і так все дадуть, або шановні чиновники дасть Вам Бог захворіти тоді мабуть першочерговість нестачі змінювати пізно буде! Що краще: освідчений но хворий чи здоровий і не доучений?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus